Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BN’ers lezen voor op landelijke voorleesdag

Marijn Klok
Op dinsdag 6 september organiseert de Stichting Lezen & Schrijven een landelijke voorleesdag. Actrice en presentatrice Lieke van Lexmond zal de dag in Amsterdam openen, samen met vijftig kinderen. Stichting Lezen & Schrijven vraagt met de voorleesdag aandacht voor de taalontwikkeling van kinderen, zo meldt de Nationale Onderwijsgids.
landelijke-voorleesdag
Kinderen hebben een stimulerende taalomgeving nodig

De landelijke voorleesdag wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Alfabetisering. Niet alleen Lieke van Lexmond is aanwezig, ook andere BN’ers als Gers Pardoel, Bas Muijs en Linda Wagenmakers lezen voor in bibliotheken door het hele land. Daarnaast kunnen morgen vijfduizend ouders bij hun lokale bibliotheek gratis het Woezel & Pip-boekje Het feestje van Buurpoes afhalen, en een gratis jeugdabonnement afsluiten.

Stimulerende taalomgeving

Stichting Lezen & Schrijven organiseert deze landelijke voorleesdag samen met BoekStart, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, ActiZ, GGD GHOR en Dromenjager. De organisaties willen hiermee benadrukken dat alle kinderen een stimulerende taalomgeving nodig hebben, zowel op school of in de kinderopvang als thuis. Want opgroeien in een taalrijke omgeving vergroot maatschappelijke kansen.

Ruim 60 procent van de bibliotheken biedt het programma ‘Boekstart in de kinderopvang’ aan. Daarin worden pm’ers geschoold in voorlezen, kan de boekencollectie worden uitgebreid en een aantrekkelijke leeshoek voor kleine kinderen worden gecreëerd. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.