Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Monika Katinger – Zonnebloemen

Mijn vakantie in mijn geboorteland Slowakije zit er op. Inmiddels werk ik alweer een volle maand. Tijdens de vakantieperiode heerst er in het kinderdagverblijf een beetje aparte sfeer. Minder kinderen, meer invalkrachten en soms werk je in je ééntje (in de peutergroep mag één pedagogisch medewerkster zeven kinderen opvangen)

Op één van die niet echt zomerse, druilerige woensdagen stond ik alleen in mijn groep. Er waren maar zes peutertjes aanwezig op die dag. Op mijn vraag of ze zin hadden om te verven werd er zo enthousiast gereageerd dat mijn plannetje inderdaad ook uitgevoerd kon worden. Jamal, Jay, Sam, Demi en Lieke hebben allemaal geholpen om schortjes en kwastjes te pakken, verf te kiezen, en grote gekleurde stukken karton klaar te leggen. De kleinste, Shamira, was er op die dag voor het eerst na haar lange vakantie. Ze heeft ervoor gekozen om rustig met een pop op schoot alles gade te slaan.

Het thema natuur – in de variaties: slakken, kriebelbeesten en zonnebloemen – was de laatste weken overheersend in ons kinderdagverblijf. Ik wilde een poging wagen en de kinderen een beetje uit te dagen om een keertje ook iets herkenbaar te ‘produceren’. Strepen maken zou toch moeten lukken met de drieënhalf en bijna vierjarigen? Zouden ‘we’ zonnebloemen kunnen schilderen? Zal het lukken?

De eerste strepen heb ik geschilderd. Zo liet ik zien wat ik bedoelde. De één begreep het eerder dan de ander, maar alle vijf deden ze vol overgave mee. En het resultaat is prachtig!
Mooi gepresenteerd – als schildrijtjes – en met de namen van de kinderen met een kwast ‘geschreven’, zoals je het op de echte schilderijen ziet, zijn het werkelijk kleine kunstwerken geworden! Ze hangen tegenover de ingang van ons kinderdagverblijf.
Er is al een moeder die interesse heeft getoond. Zal ik dan de veiling organiseren?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.