Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Monika Katinger – Theatervoorstelling Wiekewaai

Lindai Boogerman (bekend als de stem van Ieniemienie uit Sesamstraat) heeft op een vrijdag in oktober de voorstelling Wiekewaai gespeeld voor alle peuters van het kinderdagverblijf ’t Schoenertje. Een zaal in het nabijgelegen verzorgingshuis werd voor deze gelegenheid omgetoverd in een klein theater.
De voorstelling duurde veertig minuten, maar alle aanwezige peuters en ook een paar grotere dreumesen, hebben de voorstelling de hele tijd geconcentreerd gevolgd. In het begin hebben de kinderen ademloos geluisterd. Een poosje later waren er de eerste ontspannen lachjes te horen en werden er door de kinderen de eerste leuke opmerkingen gemaakt.

‘Kijk, de maan wordt wakker’
Lindai heeft met de simpelste middelen (een paar knuffels, bamboestokken, waaiers, pluimpjes, een plastic zakje) een poëtische wereld gecreëerd die de kinderen echt heeft aangesproken. Een voor de kinderen heel bekend liedje “In de maneschijn” werd een paar keer herhaald. De eerste keer zonder woorden en zonder muziek, alleen met de hulp van de gebaren. Daarna echt gezongen. Een kartonnen maan, die als eerste in de Wiekewaai werd opgehangen, had twee kanten – een zwarte (dan sliep de maan) en een gele (maan werd dan wakker). Constantijn van de oranje groep liet zien hoe goed hij alles volgde door deze kleine opmerking te maken: “kijk, de maan wordt wakker!” Dat riep hij op het moment toen de maan, opgehangen aan de Wiekewaai, even ging draaien en in plaats van de zwarte kant de gele kant te voorschijn was gekomen.

Afscheidskusje
De knuffel Einstein, een aap, en twee andere kleine knuffels – hondjes Flip en Flap konden aan het eind van de voorstelling van een vrolijke, sprookjesachtige wereld genieten. Aan de Wiekewaai hingen allerlei leuke kleine spulletjes – visjes, pluimpjes, parapluutjes. Alles draaide in het rond en er was muziek te horen.
Onze kinderen hebben genoten! Toen de voorstelling afgelopen was, hebben ze zich aan de aanwijzingen van Lindai gehouden en verlieten zeer gedisciplineerd, één voor één, de zaal. Daarna mochten ze met een kusje afscheid van de knuffel Einstein nemen. Alle pedagogisch medewerkers vonden de voorstelling ook erg leuk en geschikt voor de kinderen. Het is een goede keuze geweest en is zeker voor de herhaling vatbaar!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.