Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Monika Katinger – Mijn stagejaar is begonnen

Na al het zoeken en regelen is mijn stagejaar nu een feit. Als derdejaars studente pedagogiek loop ik twee dagen stage binnen mijn eigen organisatie Tinteltuin. Het gaat om de afdeling Pedagogische kwaliteit, de afdeling van pedagogisch coaches.
Deze nieuwe functie is ook de aanleiding geweest om met mijn hbo studie te beginnen. De inhoud van de functie spreekt me namelijk erg aan: videowerkbegeleiding en adviezen aan pedagogisch medewerkers op de locatie geven, trainingen verzorgen en kinderen observeren.

Meeloopdagen
De indrukken van mijn eerste drie weken stage zijn zeer positief. Mijn stagebegeleidster heeft voor mij steeds leuke en leerzame ‘meeloopdagen’ geregeld. Zo heb ik samen met een pedagogisch coach voor kinderdagverblijven een videofilmpje bekeken en ook mijn mening over de werkwijze van de desbetreffende medewerkster gegeven. Een andere collega-coach heeft me informatie gegeven over de training ‘Groot worden, dat doe je samen’. Deze training wordt aangeboden aan pedagogisch medewerkers van de BSO. Centraal in deze training staat kinderparticipatie en het vergroten ervan binnen de BSO. Het programma van deze training is heel goed uitgewerkt, tot de teksten op de flip-over aan toe.

In de derde week van mijn stage ging ik een kindje observeren. Dat vond ik uitdagend, omdat ik niets wist van het kindje en van de redenen die tot de noodzaak van de observatie hebben geleid. In die week heeft de activiteitencoördinator voor de BSO me tevens veel informatie verstrekt over haar veelzijdige baan en de activiteiten die ze ontwikkelt. Leuke, goed uitgewerkte programma’s, met een duidelijke visie.

Zinvol en prettig
Ik heb veel interessante, waardevolle informatie gekregen tijdens de eerste drie weken van mijn stage. De interactie tussen kind en opvoeder analyseren vind ik boeiend, graag zou ik dit in mijn takenpakket willen hebben! Het geven van trainingen spreekt me ook zeer aan.
Natuurlijk heb ik met mijn stage begeleidster ook een gesprek gehad over mijn indrukken van de eerste weken. Die zijn, zoals eerder opgemerkt, heel positief: de baan van pedagogisch coach vind ik zeker interessant. Er valt hier genoeg te leren. Iedereen is vriendelijk en open en er heerst een prettige werksfeer, vind ik.
Al met al heb drie inhoudelijk zinvolle en prettige weken gehad.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.