Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marion Kozijn – Londen

De afgelopen jaren zijn wij druk bezig geweest met de HKZ certificering. Men beweert daarbij dan wel zo vrolijk dat kwaliteit geen tijd kost maar dat is een verkeerde voorstelling van zaken. Wij zijn er ontzettend druk mee bezig geweest. Uren heeft het ons gekost!. Ik heb, in mijn 25 jaar bestaan als peuterleidster, nog nooit zoveel zaken geïmplementeerd als in de afgelopen twee jaar. Hele oerwouden moesten er worden gekapt om alles op papier te kunnen zetten. Te registreren.

Ik ben natuurlijk ook geauditeerd. Zowel intern als extern. ( op de een of andere manier moeten ze mij altijd hebben). “Gewoon lekker praten over je werk!” noemen ze dat. Ook weer zo’n eufemisme. Het voelt alsof je examen moet doen. Vooral bij de externe audit ronde.”Kun je vier protocollen noemen?” Natuurlijk kan ik dat, maar of dat nou zo gezellig is om over te praten……

Bij de interne audit is het wat losser, bijna gezellig. Toen alles gevraagd en naar tevredenheid beantwoord was (geen d.k.b- tje!) werd er gevraagd naar de knelpunten. Bij ons is het grootste knelpunt het afvoeren van het afgekeurde groot materiaal. In onze gemeente wordt alleen maar afval opgehaald dat in een vuilniszak past. En een afgekeurde duwkar past nou eenmaal niet in een vuilniszak! Dus laad je zo’n ding in je eigen auto en brengt het zelf naar de stort.

Onze stort zit op Londen. (Alle straten in die wijk hebben namen van Europese steden) Zo zit Ikea, hoe kan het ook anders, op Stockholm!. Nu heb ik een tamelijk beperkt wereldbeeld. Zo denk ik b.v. dat al mijn collega’s dorpsgenoten van mij zijn! Toen ik vertelde dat ik het grof vuil persoonlijk naar Londen bracht, werden de ogen van de auditee zo groot als Londen zelf!  “Jij brengt het naar…..Londen?”In haar stem hoorde ik een zweempje bewondering:helemaal naar Londen met je grof vuil!  Ik begreep dat zij alleen maar een collega was. Geen dorpsgenoot. Ik zei het al: mijn wereldbeeld is beperkt!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.