Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marion Kozijn – Een oude opa

Je kunt natuurlijk tijdens de nationale voorleesweek een beroemdheid uitnodigen om voor te komen lezen in je groep maar beroemd zijn zegt peuters zo weinig! En weten wij eigenlijk wel of zo’n beroemdheid goed kan voorlezen? Hij of zij kan dan misschien wel heel goed zingen, sporten of een stad of land besturen maar dat zegt natuurlijk niks over de voorleescapaciteiten van die persoon.

Mijn vader kan dat fantastisch! Ik weet nog hoe hij vroeger elke avond voor ik ging slapen voorlas. De veilige geborgenheid met zijn armen om mij heen, het griezelige prikken van zijn baard, zijn stem die alle emoties in het verhaal zo levensecht tot leven bracht… En bovendien zijn alle kinderen dol op opa’s en oma’s! Wij besloten daarom mijn oude vader van 86 te vragen om voor te komen lezen uit “Bout en Moertje” een van de tien beste prentenboeken van dit jaar. Hij was er meteen voor te porren.

Wij vertelden de kinderen dat er een echte oude opa zou komen voorlezen en dat die oude opa mijn vader was! Ze veronderstelden maar meteen dat hij dan ook wel de vader van mijn collega zou zijn. Zoals zij ook altijd denken dat wij elkaars moeder zijn! Nu zou ik wel makkelijk de moeder van mijn collega kunnen zijn maar andersom is dat wat lastig! “Opa” was meteen omringd door kinderen en ze wilden eigenlijk allemaal naast hem zitten. Ze luisterden ademloos en riepen algauw telkens met de tekst mee:”….want echte vrienden doen alles voor elkaar!”Een slogan die mijn vader op het lijf geschreven is. En hij houdt er stiekem ook wel van, van zo’n verhaaltje met een klein beetje moraal.

Toen de ouders hun kinderen kwamen halen werd er meteen verteld dat er een echte opa was geweest. De opa van juf Marion, want zo’n oude vader kon zelfs de juf niet hebben!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.