Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – We zijn te braaf

 

Hoe komt het toch iedere keer weer dat politiek Den Haag voor zowel de kinderopvang als het peuterspeelzaalwerk nieuwe plannen bedenkt? Deze vraag stelden we ons ook afgelopen week tijdens een MO bijeenkomst van alle peuterspeelzalen in Limburg.

Mijn visie is dat we te braaf zijn… Dat blijkt ook weer uit het door ons bedachte actieplan dienstdoende ambtenaren in ons werkveld te gaan overtuigen met goed doordachte memo’s over dat het in de perifere regio’s toch heel anders aan toe gaat dan in de Randstad.
Tja, en dan maar hopen dat de boodschap gaat beklijven bij iemand die dagelijks geconfronteerd wordt met een drukte van jewelste op de crèche van zijn eigen kind.
Maar vooral dat de betreffende ambtenaar voor ons een lans gaat breken bij de voorportalen van relevante politici….

‘Ik ben van mening dat we toch wat brutaler het publieke podium op moeten zoeken’

Ik vraag me dan af hoe het kan dat de aanpassing van het station in Meppel wel tot Kamervragen leidt en worstelende kinderopvanginstellingen in de krimpregio’s niet.
En dat terwijl we uitstekend goed werk leveren in de leefbaarheid binnen de wijken en de ontwikkeling van het jonge kind.

Ik ben van mening dat we toch wat brutaler het publieke podium op moeten zoeken met een boodschap die de politieke nieuwsgierigheid opwekt. Ik ga me hierover de komende tijd eens beraden. Wordt vervolgd.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.