Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Spiegel je eens aan een ander

‘Wie zich aan een ander spiegelt, spiegelt zich zacht’ zo luidt het spreekwoord. Hier ben ik het niet mee eens. Afgelopen week hebben we met ons MT deelgenomen aan een congres op het gebied van best practices in zorg en welzijn. We waren alleen zeer verrast van de interessante projecten vanuit de andere sector. Ook vonden we dat er veel gemakkelijk toepasbare praktijkvoorbeelden waren. We kwamen zelfs tot de conclusie dat we tijdens dit congres meer hadden geleerd dan op menig kinderopvangcongres!

Leren van een ander congres
Dat was toch een heel verrassende conclusie, vond ik. Echter, dit sterkt mij in de gedachte dat je heel veel kan leren door je te spiegelen aan een ander. Belangrijkste leerpunten lagen in de concrete projecten in de zorg waarbij de medewerkersbetrokkenheid werd verhoogd. Hier kunnen wij meteen iets mee.

MT-heisessie
Normaal gesproken hebben we in het najaar een MT-heisessie voor het plan van het volgend jaar. Voor de komende sessie willen graag medewerkers meer betrekken. Dit gaan we de komende maanden oppakken. Daarnaast heb ik mij voorgenomen om mij meer te richten op het aanbod aan congressen van andere. Wellicht dat andere sectoren op bepaalde gebieden zaken anders/beter aanpakken dan wij en daar kunnen we dan weer van leren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.