Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Op zoek naar mijn geheim

In april heb ik de Avicenna opleiding Visie en Leiderschap afgerond. In deze laatste driedaagse werden we door Helmert Woudenberg (acteur Pim Fortuyn) uitgenodigd tot een rollenspel. Helmert Woudenberg heeft een acteer- en regiemethode ontwikkeld, waarbij hij de elementen vuur, water, lucht & aarde als uitgangspunt heeft genomen. Tijdens onze bijeenkomst legt hij uit hoe elk mens die elementen in zich heeft en hoe dat ons gedrag bepaalt. Echter, een specifiek materiaal heb je in de ‘etalage’ staan: dus dat zien ook anderen bij jou. Daarnaast heb je een materiaal op de bijrijderstoel zitten; dat is het stemmetje in je hoofd dat je (ongevraagd) advies geeft. Dan is er nog het materiaal dat je privé laat zien en je geheim. Met geheim wordt bedoeld het materiaal waar je energie van krijgt.

Even een korte introductie materialen: Vuur is de ik-gerichte directe to-the-point communicator; Water is de wij-gerichte persoon, die zich zorgen maakt; Aarde is ook wij-gericht met een neutrale communicatiestijl en Lucht is zowel ik- als wijgericht, die voortdurend kansen ziet.

In de vorm van rollenspel analyseerde Helmert Woudenberg de materialen van een ieder. Het was een zeer geanimeerde sessie, waarbij veel punten van herkenning waren. Voor mij was het ook een verrassende sessie. Niet mijn vuur in de etalage, het water als bijrijder en mijn privé aarde, maar mijn luchtgeheim. Ik was altijd ervan overtuigd dat ik energie kreeg van af en toe rust te nemen (oftewel aarde). Maar volgens Helmert krijg ik net energie van bewegen; ik moest maar gaan tapdansen zei hij. Dat tapdansen zie ik niet zo zitten, maar dansen wel. Alweer iets nuttigs geleerd waar ik iets mee kan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.