Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Liever luisteren naar ondernemers dan de koningin

Afgelopen dinsdag was ik in het kader van netwerken bij een bijeenkomst van KIDK (platform voor ondernemers in Kerkrade) in de raadszaal van de gemeente Kerkrade. Wethouder Financiën zou een presentatie geven over het aanbesteden van de gemeente. Altijd wel interessant, dacht ik.

Bij binnenkomst bleek dat de gemeente ons bezoek wel heel serieus nam, want het hele college van B&W was uitgerukt om ons welkom te heten. Sterker nog, ze boden ons een lunch aan en gingen verspreid in de zaal bij ons aan tafel zitten. Het was ten slotte Prinsjesdag, maar zij vonden het luisteren naar ons toch belangrijker dan de koningin.

Na een kort welkomstwoord van de burgemeester volgde een nogal technische uiteenzetting van de wethouder over de regeltjes op Nationaal en Europees terrein m.b.t. aanbesteden. Leuker vond ik de discussie daarna. Veel ondernemers hadden kritische vragen en ik vond het opvallend hoe links en rechts in de zaal wethouders vanuit hun vakgebied in normaal Nederlands een toelichting gaven. Ook de burgemeester mengde zich open in de discussie en regelmatig viel de tekst ‘wisselwerking tussen overheid en bedrijfsleven’.

Kortom de wissel werkte en wordt vervolgd. Leve de koningin!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.