Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – KOK gaat de grens over in Nederland

Ik heb jullie al eerder geïnformeerd over onze samenwerking met onze Duitse collega’s in Herzogenrath te Duitsland. Recentelijk zijn we met het bestuur van Stichting Peuterwerk Landgraaf overeengekomen een verdergaande samenwerking te onderzoeken.

De komende jaren zullen waarschijnlijk ook de peuterspeelzalen gaan vallen onder de Wet Kinderopvang. Dit betekent dat peuterspeelzalen en kinderopvang qua financiering en zeker ook wat betreft pedagogisch beleid meer naar elkaar toe zullen groeien. De verwachte voordelen voor een verdere samenwerking tussen Landgraaf en Kerkrade zijn, onder meer:

• het versterken en doorontwikkelen van de (pedagogische) kwaliteit en het beleid;
• het kunnen bieden van kinderopvang in de gemeente Landgraaf;
• het verbeteren van de service aan klanten;
• het bieden van meer ontplooiingsmogelijkheden voor medewerkers .

De komende maanden zal een stuurgroep bestaande uit management en bestuursleden van SPL en KOK de mogelijkheden onderzoeken. Hierbij zal een extern bureau de organisaties nader beoordelen en een advies uitbrengen over het vervolg. Dit zijn de eerste verkenningen van Kinder Opvang Kerkrade (KOK) over de grenzen van de gemeente Kerkrade. Ik hou jullie op de hoogte.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.