Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Kindercircus groot succes

Zaterdag 2 juni was het dan zo ver! Het kindercircus ter gelegenheid van ons 20-jarig jubileum vond plaats op de Markt in Kerkrade. De weergoden waren ons goed gezind; met volop zon op het bolletje pakte iedereen zijn taken op, zoals aangegeven in het draaiboek. Het liep op rolletjes; alsof we niets anders doen. De opbouw en samenwerking met externe bedrijven verliep ook prima en de gemeente was zeer coöperatief. Om 13 uur kwamen de kindertjes die zich hadden ingeschreven voor de circusworkshops. Ze werden in kleurrijke hesjes gehuld en konden gaan snuffelen aan alle circusacts. Tussen 14 en 15 uur vond de workshop plaats en voegden de kinderen zich bij hun groep (kleur) en oefenden gezamenlijk aan hun circusact. De Markt stroomde al goed vol en alle terrassen waren gevuld. Overal hingen natuurlijk onze spandoeken, vlaggetjes en ballonnen; een PR! Om 15 uur opende onze wethouder Hans Bosch het circus. Hij was voor die gelegenheid gehuld in een smoking met hoge hoed. Toen kon het feest beginnen. De zes verschillende groepjes toonden zeer geconcentreerd, ook zeer enthousiast hun act, variërend van koorddansen tot jongleren. Onder luid applaus werden de kinderen aangemoedigd door het publiek. Iedereen genoot; ik misschien wel het meest! Na het optreden kreeg iedereen een prijs (jongleerset) voor hun bijzondere prestatie. Als klap op de vuurpijl rondde de Droomband (speciaal voor kinderen) de middag swingend af met leuke muziek. Ik, maar ook Kerkrade, kijkt terug op een superevenement voor kinderen, misschien wel voor herhaling vatbaar. Maar dan moeten zich wel meer sponsoren melden. Helaas ontbrak aandacht in de lokale/regionale dagbladen en TV; een gemiste kans!

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.