Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – HKZ-proof

Eind oktober zou ons HKZ-certificaat verlopen. In de maanden juni/juli werden we dan ook stevig aan de tand gevoeld door Keurmerk, die nota bene dit jaar met een nieuw audit-team kwam.

Desalniettemin zijn we toch weer de komende 3 jaren HKZ-proof. Ik was overigens wel erg blij met de kritische houding van de nieuwe auditors, want ik stond net op het punt om het hele HKZ-gebeuren vaarwel te zeggen. Vooral omdat ik alleen minnen en nauwelijks plussen van dit kwaliteitssysteem ervoer, zoals de hoge kosten en de verhoging van de werkdruk op de werkvloer.

Ik stond net op het punt om het hele
HKZ-gebeuren vaarwel te zeggen

Het auditteam complimenteerde onze bedrevenheid in de HKZ-papierwinkel, maar gaf ook aan dat een nadere reflectie op bedrijfsprocessen ontbrak. We hebben dan ook meteen de gelegenheid te baat genomen, om opnieuw naar deze papierstroom te kijken en andere dwarsverbanden en analyses uit te voeren.  Ook willen we kijken hoe we HKZ meer kunnen integreren in reeds bestaande overlegstructuren en documenten. Dus wat mij betreft kunnen we nog wel even vooruit met HKZ.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.