Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Groei

Evenals in andere gemeenten in Nederland groeit de kinderopvang ook in Kerkrade. Wij hebben in de eerste helft van 2007 in de kinderdagverblijven een omzetgroei van 29% gerealiseerd en een en in de BSO zelfs 86%! Hierbij hebben we ook nog hoge rendementen behaald, respectievelijk 15% en 30%. Dit is een resultaat waar ik heel trots op ben. Temeer daar wij hier opereren in de meest ontgroende en vergrijsde regio van Nederland met ook nog een zeer hoog werkeloosheidspercentage van ongeveer 14%. De perspectieven voor de komende tijd zijn ook heel goed; De aanvragen blijven binnenstromen. In het kader van een optimale schoolopvang in Kerkrade openen we per 13 augustus in ieder geval 2 BSO’s; dat is een verdubbeling van het huidige aantal. Ook zullen we iets moeten met de dagopvang, aangezien onze bezettingspercentages gemiddeld al tegen de 90% aanhikken.
Gelukkig zijn de lijnen met de gemeente en de onderwijsstichting in Kerkrade heel kort, waardoor we snel kunnen schakelen. Onze organisatie pakt de zaken ook heel voortvarend op, zodat ik met een gerust hart op vakantie kan. Heerlijk toch!

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.