Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Goedkoop uitje levert geld op

Jolanda Rikers - Goedkoop uitje levert geld op

Ieder jaar organiseren we voor de zomervakantie een MT-uitje met partners, maar gezien de huidige marktsituatie, wilden we het dit jaar low-profile doen (lees lage kosten).
Ik vond mijn man bereid om ons uit te nodigen in zijn bedrijf WP-Haton in Helden-Panningen, producent van bakkerijmachines. Tja dan denk je meteen: wat heeft dat nu met kinderopvang te maken? Niets, natuurlijk, maar toch werden we zeer aangenaam verrast door de leermomenten.

Wat heb ik ervan opgestoken?
1. Dat je een afdeling R&D (lees: productontwikkeling) moet afschaffen om tot daadwerkelijke innovatie te komen. Dit bedrijf legt de innovatie op de werkvloer en heeft een open innovatieruimte waar medewerkers met klanten en leveranciers aan verbetering van machines werken.
2. Dat je management oftewel de tussenliggende kleilaag moet opheffen om tot effectieve communicatie te komen. Als organisatiemodel heeft WP-haton geen piramide maar een zogenaamde ‘swinging matrix’. Daar zit muziek in.
3.Dat ik een lekkere KOK-pizza kan maken (zie foto)!

Op de terugweg naar het Zuiden ontstonden al allerlei ideëen wat wij met deze info in onze praktijk konden. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee geld gaan verdienen.

Wordt vervolgd….

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.