Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Carlien Langelaan / VGOB – De Dag van de Gastouder

 

Vraag van een gastouder
Wat is de bedoeling van de Dag van de Gastouder die dit jaar valt op 20 september?

Antwoord VGOB
Bijna iedereen kent de secretaressedag wel waarbij de secretaresse een cadeautje of een mooie bos bloemen van haar werkgever ontvangt. Zo is er ook voor de gastouder een dag in het leven geroepen, dit jaar zelfs voor de 10e keer.

Deze dag valt in de Week van de Kinderopvang in september. Op deze dag kunnen ouders en het gastouderbureau de gastouder in het zonnetje zetten en haar bedanken voor de goede zorgen voor de kinderen.

De gastouder is de laatste jaren niet meer weg te denken uit de kinderopvang. De gastouderopvang heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld van oppassen op kinderen, tot een volwaardige en professionele vorm van kinderopvang, die een belangrijke rol speelt in de opvoeding en verzorging van kinderen. Sinds enkele jaren geldt voor gastouders ook een beroepskwalificatie-eis en gastouders scholen zich bij zodat zij nog beter de ontwikkeling van kinderen kunnen stimuleren.

‘Sta je ’s avonds als ouder in de file, dan is een telefoontje naar de gastouder voldoende. Je kind schuift gewoon aan om alvast mee te eten.’

Tienduizenden gastouders zetten zich dagelijks in om kinderen op te vangen, zodat ouders zonder zorgen aan het werk kunnen en zij doen dit vaak op zeer uiteenlopende tijden. Sta je ’s avonds als ouder in de file, dan is een telefoontje naar de gastouder voldoende om te zeggen dat je wat later bent en je kind schuift gewoon aan tafel om alvast daar mee te eten.
20 september is bij uitstek de dag waarop je als ouder en gastouderbureau de gastouder kan bedanken voor haar goede zorgen en flexibiliteit. Hoe je dit doet kan ieder voor zichzelf invullen. Een bosje bloemen is leuk, maar ook een door het kind zelf gemaakte tekening zal door de gastouder gewaardeerd worden.

Dus zet in je agenda, 20 september, Dag van de Gastouder!

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.