Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Ruben Fukkink – Innovatie

Terwijl de cijfers over krimp in de kinderopvang bekend worden zie ik – kijkend in mijn agenda van deze week – voorzichtig ook positieve ontwikkelingen. Ondanks alles is er nog steeds innovatie en onderzoek in de kinderopvang.
Blog Ruben Fukkink - Innovatie

3 juni: naar de hoorzitting in de Tweede Kamer over de kinderopvang. De deskundigen achter de tafel geven, onafhankelijk van elkaar, één redelijk eenduidig advies aan de politiek.

4 juni: Veel mail over de hoorzitting van gisteren. Ik ben alweer druk bezig met allerlei mails in het kader van ‘Kies voor kinderen’.

5 juni: Ik geef een korte presentatie bij Fontys/Korein in Eindhoven, waar ‘Techniek en ik’ wordt gelanceerd. De Bernard van Leer-stichting, ook aanwezig, organiseert binnenkort een bijeenkomst over het bètabrein.

6 juni: Gesprek met Gerdi Meyknecht die namens het Kinderopvangfonds bezig is een nieuw kinderopvangproject op te starten voor de komende jaren.


‘Kijk niet naar de overheid, reken niet op de politiek, vertellen de Engelse collega’s. Werk aan innovatie en onderzoek dat ‘policy-proof’ is’

7 juni: Ik bespreek met UvA-studenten afstudeerscripties op het terrein van de kinderopvang: mannen in de kinderopvang; samenwerking tussen bso en school; wiskunde voor peuters. De uitkomsten zijn tamelijk verrassend en het zijn scripties waar ook de praktijk echt iets mee kan.

8 – 12 juni: In Newcastle om onderzoekers en trainers te ontmoeten die werken met video-interactiebegeleiding bij de opleiding van professionals. Er is een speciale zaal voor ‘early years’. Katrien Helmerhorst en ik presenteren er de theorie van de lopende NCKO-interventiestudie.

Innovatie is niet overal vanzelfsprekend en wetenschappelijk onderzoek is helemaal schaars, maar gelukkig staat de kinderopvangsector toch niet helemaal stil. Op het Engelse congres wordt het zelfs een thema. Kijk niet naar de overheid, reken niet op de politiek, vertellen de Engelse collega’s. Werk aan innovatie en onderzoek dat ‘policy-proof’ is. Doe het voor jezelf, de sector, de professionals en de kinderen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.