Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Romy de Moor – Uitjes

Onlangs had ik een intakegesprek met een moeder. In zo een gesprek vertel je hoe de groepssamenstelling eruit ziet, welke pm’ers er op welke dag werken, hoe de dag verloopt, wat voor activiteiten er worden aangeboden enzovoorts. Ouders moeten voor bepaalde dingen tekenen, bijvoorbeeld voor toestemming om uitjes te doen met hun kind.

Na alles door te hebben genomen vraagt moeder hoe vaak zo een uitje plaatsvindt. Ik vertel haar dat het ligt aan de groep samenstelling. Wanneer er veel baby’s zijn kan het meestal niet, maar we proberen regelmatig op pad te gaan. Ik vertel haar dat we op locatie ook veel leuke, leerzame en uitdagende activiteiten aanbieden en er alles aan doen om ieder kind te zien, te horen en naar huis te laten gaan met het gevoel een geweldige dag te hebben gehad.

Twee dagen later komt het meisje wennen. “Gaan jullie iets bijzonders doen of blijven jullie gewoon hier?”, vraagt moeder. Vandaag blijven we hier, maar we zullen ongetwijfeld een leuke activiteit gaan doen die we samen met de kinderen uitkiezen.

Wanneer moeder weg is vertel ik mijn collega dat ik graag een leuke activiteit wil doen en er een paar foto’s van wil maken, zodat moeder kan zien dat haar dochter zich prettig heeft gevoelt en plezier heeft gemaakt vandaag. Uiteraard doen we dit dagelijks, maar met een nieuw kindje op de groep wil ik hier altijd extra aandacht aan besteden.

Hoe leuk is het om ouders te kunnen vertellen dat we op pad zijn geweest?

Wanneer moeder haar dochtertje komt ophalen staat ze eerst even door het raampje te kijken. Het meisje zit aan tafel heerlijk te spelen met wat poppetjes en autootjes. Op haar gezicht staat een klein lachje. “Hoe heb je het gehad meisje?” Het meisje kijkt op naar moeder, kijkt dan naar mij, kijkt weer terug naar moeder en lacht. Ik vertel moeder dat ze een ontzettend fijne dag heeft gehad en laat haar de foto’s van de activiteit zien. Moeder kijkt zichtbaar trots en tevreden naar de foto’s en neemt haar dochtertje mee. Met een goed gevoel zwaai ik hen na.

Soms is het best lastig wanneer je veel wilt ondernemen, maar dit vaak onmogelijk is. Hoe leuk is het om ouders te kunnen vertellen dat we op pad zijn geweest? Dat hun zoon of dochter het als geweldig heeft ervaren? Door de verticale groepen, waar vaak vijf baby’s bij aanwezig zijn, is het lastig om een uitgebreide activiteit uit te voeren. Laat staan om op pad te gaan… Hopelijk zal dit met de komst van de babygroepen wat veranderen en kunnen we vaker genieten van de leuke uitstapjes met de kinderen!


“Ik kom zo bij je”. Vandaag heb ik eens geteld hoe vaak ik deze zin gezegd heb. Ik durf het aantal niet eens te noemen, maar in ieder geval veel te vaak! Lees de vorige blog van Romy. Klik hier


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.