Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Romy de Moor – Een grote stoere jongen

Het is maandagochtend 10.00 Alle kinderen hebben fruit gegeten en water gedronken, nu is het tijd om te gaan plassen. “Jongens, komen jullie plassen?” Maarten komt aangelopen en gaat voor mij staan. “Mag ik op de Spider-Man wc?” Ja hoor, natuurlijk mag jij dat! Ga maar zitten.

Maarten doet een grote plas en kijkt mij met een serieuze blik aan. “Ik ben toch een grote stoere jongen?” vraagt hij aan mij. Nou, dat ben je zeker! Je kan al op de wc plassen, je kan al zelf je broek aantrekken en je hebt spierballen. Maarten kijkt naar zijn armen en lacht.

Ondertussen gaat het gewoon door aan de lopende band. Het ene kindje komt plassen, het andere krijgt een schone luier, en de volgende wordt uitgekleed om te gaan slapen. Op de groep wordt druk gespeeld. Een aantal kinderen speelt kappertje, er wordt geracet met de auto’s en er wordt krokodilletje gespeeld.

‘Mag ik bij jou zitten?’

Maarten is op de bank gaan zitten en kijkt naar alles wat er om hem heen gebeurt. Af en toe bladert hij wat in het boekje dat naast hem op de bank ligt. Regelmatig komt er een kindje vragen of hij komt spelen, waarop hij antwoordt dat hij even wil zitten. Wanneer ik klaar ben met de verschoonronde en de badkamer uitloop, komt Maarten naar mij toe. “Mag ik bij jou zitten” vraagt hij. Natuurlijk! Ik ga op de bank zitten en Maarten klimt op schoot. Hij gaat tegen me aanliggen, kijkt me aan en zegt “ik hou van jou”

Ik slik drie keer, kijk hem aan en zeg “ik hou ook heel veel van jou lieverd”

Soms vragen mensen hoe ik het volhoud om elke dag tussen twaalf rennende, spelende en gillende kinderen te werken. Dat hoef ik nu toch zeker niet meer uit te leggen? 


Romy schrijft over het dagelijkse wel en wee op de groep. De vorige keer ging haar blog over jongens met nagellak. ‘Zullen zijn ouders het niet erg vinden als hij met nagellak thuiskomt?’ Lees meer in de blog


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.