Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog KOO Meppel – Manager Cindy Naber

“Jeetje Cindy, verveelt dat nou nooit op kantoor en achter de computer?” Ik snap de vraag; Het lijkt alsof je je tijd als manager in de kinderopvang alleen maar op kantoor doorbrengt.
Kinderopvang Organisatie Meppel vaste foto.jpg
In de blogserie van Kinderopvang Organisatie Meppel is steeds iemand anders van de organisatie aan het woord. Dit keer: Cindy Naber

Klopt deels, een vrij groot deel van de functie bestaat uit telefoon-, mail- en computerwerk.

Even om een kort beeld te schetsen:

Je schrijft en bewaakt jaarplannen en verslagen, bereidt teamvergaderingen voor, doet hier en daar een bestelling zodat het kinderen aan niets ontbreekt en zorgt ervoor dat vaste en invalkrachten op de juiste momenten en tijden ingepland worden. Een aantal dingen zo klaar, soms een hele puzzel!

Contacten worden vooral via de computer, je mail en social media onderhouden. Er zijn onderwijsinstellingen die stagiaires willen onderbrengen, er is nieuws dat gedeeld moet worden via de maandelijkse nieuwsbrief en/of social media waar jij verantwoordelijk voor bent, je behandelt je ingekomen sollicitaties  en “overige” mail en ga zo gerust even door.

‘Voor pm’ers ben je de coach, de beoordelaar, het luisterende oor, de beslisser en de bemiddelaar’

Allemaal activiteiten achter het bureau en tussendoor wordt er geschakeld naar een groepsbezoek of andere ongeplande zaken. Je wordt gebeld door de nieuwe ouder die langs wil komen om even sfeer te proeven van de kinderopvang of … er staat er een lief peutertje bij je die vraagt: “Cindy, wil jij het hekje even opendoen want ik moet plassen!” En vervolgens na enkele minuten waarin je alweer geconcentreerd met de personeelsplanning bezig bent: “ik ben klaahaaar!” roept.

En dan is er nog een heel belangrijke groep mensen waarvoor je de deur (bij ons is het een beveiligingshekje ;)) altijd open moet en wilt hebben staan; de pedagogisch medewerkers. Zij dragen zorg voor het educatieve aanbod, de verzorging en het vermaak voor kinderen, met daarnaast nog een heleboel andere bijkomende werkzaamheden die lang niet altijd even mals zijn! Hiervoor ben je de coach, de beoordelaar, het luisterende oor, de beslisser, de bemiddelaar…en soms moet je, hoe lastig je het ook vindt, ook hen weleens een antwoord schuldig blijven, omdat simpelweg niet overal een pasklaar antwoord op is.

Kortom… keep calm, in de kinderopvang verveel je je nooit!

Cindy Naber is leidinggevende binnen KOO Meppel en werkzaam op beide vestigingen. 

Kinderopvang Organisatie Meppel biedt lezers van Kinderopvangtotaal een kijkje in hun keuken: van de groep tot het management: de organisatie blogt vanuit alle lagen. De vorige keer schreef Mariska een blog, pm’er op de bso. Lees deze blog

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.