Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jorn Leistra – team Toekomst!

In mijn vorige blog – spelend een duurzame wereld ontdekken – vertelde ik over hoe wij kinderen spelenderwijs bagage willen meegeven voor een duurzame wereld. Aanstaande maandag is het zover. Dan start een gemixt team van pedagogisch medewerkers met de uitdaging om aan het einde van de week een tof bso-concept rondom duurzaamheid en groen uitgewerkt te hebben, inclusief activiteiten, organisatie en realisatie.

De opdracht

Ons team toekomst wordt met de volgende opdracht op pad gestuurd:

“Ontwikkel een nieuw bso-concept waarin kinderen van 6 tot 10 jaar op allerlei verschillende manieren kennismaken met een duurzame en groene wereld.”

Hoe ziet de week eruit?

Het team krijgt iedere dag een korte werksessie die helpt bij het bouwen van het concept. In de sessies maken we gebruik van hulpmiddelen die samenwerking en gesprek stimuleren. Het team ontwikkelt tijdens deze sessies aannames. De belangrijkste aannames worden in het veld getest tijdens gesprekken met kinderen, ouders, scholen, collega’s en experts.

Het team bepaalt zelf wat de belangrijkste aannames zijn en wat precies getoetst moet worden en bij wie. Zij krijgen een korte training in gesprekken voeren zodat ze niet op zoek gaan naar hun eigen gelijk, maar daadwerkelijk de behoeften en het gedrag van de kinderen, ouders en collega’s ontdekken. ‘Naar buiten’ gaan is in het begin altijd erg spannend, maar werkt iedere keer enorm enthousiasmerend: iedereen krijgt energie van contact met degene voor wie ze het doen.

Daarnaast staan een inspiratielunch, dialoogtafel en expertsessie ook nog op de agenda. Het belooft een spannende, creatieve en energieke week te worden!

Volg live de ontwikkelingen

Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen gedurende de week? Hou dan mijn blog in de gaten, want er volgt een dagelijkse update over de ervaringen, ontwikkelingen en voortgang.


In zijn vorige blog refereerde Jorn al aan de innovatieve plannen om pm’ers een innovatief bso-concept te laten maken. Lees zijn blog Spelend een duurzame wereld ontdekken hier


Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.