Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Vrouw-power

Netwerken is belangrijk. Hoewel Jolanda niet veel heeft met vrouwenbijeenkomsten, ging ze er onlangs toch op ééntje bij haar in de buurt in. Daar kreeg ze geen spijt van.
Jolanda Rikers-Kinder Opvang Kerkrade.jpg
'Nu hou ik normaal gesproken niet zo van vrouwenbijeenkomsten. In de kinderopvang doen we niet anders… '

Sinds eind november 2015 woon ik in het pittoreske maar ook toeristische Valkenburg en het bevalt mij uitstekend.  Hier voel je je gezien als inwoner maar ook als klant. Ook mijn ondernemerschap is niet onopgemerkt gebleven. Zo werd ik onlangs door een ondernemende vrouwelijke kennis als  volgt benaderd voor een informele bijeenkomst met nog enkele andere vrouwelijke ondernemers:

“Wij zijn ondernemende dames met een uitdagende functie/onderneming. We bestrijken heel verschillende werkgebieden maar zullen ongetwijfeld soortgelijke “beproevingen” tegenkomen bij klanten, opdrachtgevers, medewerkers en directeuren. Het lijkt me leuk om hierover (en wellicht over hele andere zaken) met jullie te sparren en elkaar beter te leren kennen, uiteraard onder het genot van een drankje en een versnapering. “

‘Sparren met soortgenoten is leuk, maar met andersdenkenden is leerzaam’

Nu hou ik normaal gesproken niet zo van vrouwenbijeenkomsten. In de kinderopvang doen we niet anders…  Maar aangezien ik de organisator bijzonder sympathiek vindt en haar ook als een no-nonsense dame inschat ben ik toch op de uitnodiging ingegaan.

Gisteravond was het dan zover en ik moet zeggen ik werd aangenaam verrast. Niet alleen door het feit dat het stuk voor stuk zeer boeiende en sterke persoonlijkheden waren. Maar vooral dat we binnen een kleine vier uurtjes  een enorme Vrouw-power hebben gekatalyseerd. Top! Het was ook grappig om te ervaren hoeveel overeenkomsten we hebben, maar dan weer heel anders mee omgaan. Sparren met soortgenoten is leuk, maar met andersdenkende is leerzaam.

Ik verheug me al op ons volgende samenzijn.

De vorige keer deelde Jolanda in haar weblog delegeertips voor managers. Lees haar blog >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.