Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Voortschrijdend inzicht

Jolanda Rikers slaat twee vliegen in één klap: de jaarlijke HKZ-reflectering en het samenstellen van het jaarverslag.
Jolanda Rikers-Kinder Opvang Kerkrade.jpg
'Deze aanpak leidt tot concrete voortschrijdende inzichten

Afgelopen weken ben ik in de weer geweest met de voorbereidingen voor de directiebeoordeling. Als HKZ-gecertificeerde onderneming moet je één keer per jaar reflecteren op het afgelopen jaar en hieruit zinvolle conclusies trekken voor de toekomst. In navolging van het advies van HKZ heb ik deze beoordeling in de pas laten lopen met het samenstellen van het jaarverslag. Dat scheelt dubbel werk.

Tja zo’n HKZ-stramien is geen sinecure, maar ik ben toch blij dat we dit volledig geïncorporeerd hebben in onze organisatie. Ik ben dan ook heel trots dat Keurmerk aangeeft dat we met recht van een KOK-kwaliteitssysteem mogen spreken ipv HKZ.

‘Ik ontdek toch elk jaar weer nieuwe verbeterpunten’

Wat mij herin elk jaar weer frappeert, is dat zich steeds weer nieuwe verbeterpunten aandienen. Niet alleen tijdens de audit maar ook nu bij de voorbereiding van de directiebeoordeling. Alle managers binnen KOK bereiden in duo’s een deel van het op te leveren stuk voor. Meestal leggen ze het tussentijds aan mij voor en dan ontdek ik elk jaar weer nieuwe verbeterpunten. Hierbij valt mij op dat ik zelf ook steeds meer een verdiepingsslag maak. Zo dring ik dit jaar veel meer aan op nadrukkelijke reflectie van de de managers op wat ze gedaan hebben, welke concrete resultaten zij hebben gerealiseerd in samenspraak met onze voorgenomen doelen en in welke harmonie met de basiswaarden van onze organisatie.

Dit klinkt allemaal heel abstract, maar dat is het zeker niet. Deze aanpak leidt tot concrete voortschrijdende inzichten, waardoor we steeds meer grip krijgen op onze uitvoering. Met een gezonde focus realiseren we in 2016 dan ook een vruchtbaar resultaat (slogan 2016)!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.