Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Terug naar je natuur

Ik ben al jaren lid van een Kerkraadse ondernemersclub, maar aangezien wij ook steeds meer actief zijn in Landgraaf, ben ik ook daar aangesloten. Afgelopen week sprak mij het thema van de Landgraafse variant erg aan: ‘Eigen regie over gezond werk’. Voor mij erg relevant, want we kampen al enkele jaren met een verhoogd langdurig ziekteverzuim.
Jolanda Rikers Kinderopvang Opvang Kerkrade.jpg
'Ben je bereid te veranderen? Luister je naar je innerlijke stem? Kijk je bewust om je heen? Wat verwondert je?'

Het bijzondere aan de bijeenkomst was dat we tijdens een wandeling over de Brunssumerheide technieken van ‘patroondoorbrekend-denken’ aangereikt kregen. Dat was nog eens een mooie combinatie, want we bewegen sowieso veel te weinig. Het blijkt dat je tijdens het wandelen veel vrijer kunt denken.

Het eerste half uurtje kregen we wat theorie aangereikt over onder meer ‘de 7 bronnen van arbeidsvreugde’ en ‘de 10 stappen naar persoonlijk ondernemerschap’.  En toen naar buiten. het was gelukkig mooi weer en de omgeving daar is werkelijk inspirerend.

We moesten een wandelmaatje uitzoeken waar we allerlei levensvragen mee moesten bespreken. Welke waarden zijn echt belangrijk voor je? Ben je bereid te veranderen? Luister je naar je innerlijke stem? Kijk je bewust om je heen? Wat verwondert je? Wat zou je willen stoppen?

‘Ga terug naar wat je als kind altijd leuk vond om te doen’

Het grappige was dat degene waarmee ik wandelde even oud was als mij, ook geen kinderen had en ook onlangs was verhuisd naar een nieuwe kleinere woning.  Hij wilde meer doen voor anderen, met name hulpbehoevende mensen. En ik zou wel wat meer de controle willen loslaten. We hadden in totaal maar twee uur. Dus er bleven nog heel wat vragen onbeantwoord.

Als tip kregen we nog mee: ga terug naar wat je als kind altijd heel leuk vond om te doen en probeer dit weer een plek te geven in je huidige leven. Misschien dat ik dan toch weer die schildersezel van stal ga halen…!

De vorige keer schreef Jolanda een enthousiast en uitgebreid verslag van de Algemene Ledenvergergadering van de Brancheorganisatie Kinderopvang. Lees deze blog hier terug

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.