Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Staken maakt onderwijs niet aantrekkelijk

Afgelopen woensdag 6 november werd er weer gestaakt door de leraren in het onderwijs. De werkdruk is hoog en het salaris te laag. Ook wordt een schrijnend tekort verwacht de komende jaren.
Jolanda Rikers

Leerkrachten basisonderwijs willen evenveel verdienen als het voorgezet onderwijs. Ik vraag me oprecht af of hogere salarissen de problemen van het onderwijs gaan oplossen. Na een maand ben je alweer eraan gewend.

Overigens, met alle stakingen van afgelopen tijd wordt je als tiener niet echt uitgedaagd om te kiezen voor werken in het onderwijs. Ik zou eigenlijk veel creatievere acties voor het onderwijs bedenken. Zoals open dagen waarin getoond wordt hoe leuk het onderwijs is…?

‘Wij laten onze ouders niet in de kou staan’

Nu worden wij als kinderopvang weer opgezadeld met de problemen van de ouders. Wij laten onze ouders niet in de kou staan en ook niet in de hitte (tijdens het tropenrooster van scholen). Ondanks dat ook onze medewerkers een enorme werkdruk hebben en het liefst ook een hoger salaris willen hebben. Maar wij hebben wel leuk werk!

Momenteel zitten we in de fase van verduurzaming. Hoe gaan we verder als de subsidie stopt? Hierover hebben we met de gedeputeerde van gedachten gewisseld. Hij had zich opmerkelijk goed voorbereid en stelde kritische vragen. Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.