Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Ruilhandel

Onlangs nam ik met nog twee andere collega’s deel aan de maatschappelijk beursvloer ‘Parkstad aan Zet’. Deze Beursvloer is een regionaal evenement waarbij vraag en aanbod op gebied van maatschappelijke behoeftes, in een informele, dynamische sfeer én met gesloten beurzen worden verhandeld.
Blog Jolanda Rikers - Ruilhandel

Gemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen elkaar ontmoeten op een zogenaamde beursvloer. Niet om er aandelen te verhandelen, maar om met gesloten beurzen zoveel mogelijk matches tot stand te brengen tussen vraag en aanbod.

Instellingen, verenigingen, maar ook stichtingen zoals Kinder Opvang Kerkrade vragen op de beursvloer de waardevolle hulp van ondernemers om zo onvervulde wensen te realiseren. Ondernemers dragen hun steentje bij door tijdens de beursvloer afspraken te maken met een maatschappelijke organisatie.


‘Er volgden een ontspanningsworkshop, een tuinierworkshop, een DJ workshop een fotoworkshop en ga zo maar door’

Met ons nieuwe initiatief van de Chill Club Parkstad hebben we natuurlijk heel wat onvervulde wensen van kinderen 8+. Nog voor de beursvloer was geopend had ik al een eerste match te pakken: een gratis tennisclinic voor kinderen. Meteen na het luiden van de gong gingen we driftig aan de slag en volgden een ontspanningsworkshop, een tuinierworkshop, een DJ workshop een fotoworkshop en ga zo maar door. In totaal realiseerden we zo 14 gratis activiteiten voor onze kinderen. Boven op dat alles kregen we ook nog een gewonnen fiets door ons hoveniersbedrijf Groen Totaal geschonken. De oude ruilhandel is wat mij betreft weer helemaal in ere hersteld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.