Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Blog Jolanda Rikers – Kinderopvang klaar voor innovatie?

Eindelijk krijgt ook de kinderopvang het podium om haar schrikbarende tekort aan personeel te melden. Dit tekort is in sommige regio’s zelfs twee keer zo groot als in het onderwijs.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Toch

Registreren

5 REACTIES

  1. Voor peuters kan een voorziening er komen, maar voor baby’s zal dat de komende jaren echt nog niet kunnen inderdaad. De eerste ideeën zijn gezet en hoe gaat Nederland dit doen.Daar hebben wij echt Den Haag bij nodig.Er zijn veel mogelijkheden, maar het proces gaat in stapjes.Zeker gezien we particulier en organisaties hebben, dat word een puzzel.Maar alles is mogelijk, maar er moet veel overleg komen met politiek,en werkvloer van directeuren locatie managers pedagogisch medewerkers etcetc..Als ons vak behapbaar is, goed salaris, een mooie groep met baby’s of kinderen, met alles tip top…dan komt men er als honing op af.Zwangerschapsverlof mag wel iets langer, en ook voor Papa een maand of twee maanden.Dan kan baby met 5 maanden naar het Kinderdagverblijf. Zweden heeft het dubbele of drie dubbele, dat hoeft niet, maar iets langer zou top zijn:) Alle beetje helpen.

  2. Lees alle reacties
  3. Het tekort kun je met andere oplossingen oplossen als de Kinderopvang net als Onderwijs minder commercieel wordt.Maar Nederland is steeds rechtser geworden en Kinderopvang een bedrijf , dat wil het personeel niet!Het vak waarderen met goede voorzieningen en het loopt weer vol.Maar dat moet men willen, de winst gaat ergens anders heen.

  4. Ik zou liever zien dat we zelf de tijd hebben voor de kinderen om spelletjes te doen, en dat kan, want het kon 10 jaar geleden ook.Het komt door de winst die men wilt en ja door personeelsgebrek.Maar dat kunnen we oplossen, maar waar is het geld. Als de sector weer goed in picture staat en het ook werkelijk goed gaat landelijk gezien, dan heb je tijd voor spelletjes En 14 peuters en niet 16, gewoon terug draaien.Geef taakuren, bv na vroege dienst half uur.Niet gelijk samenvoegen bij minder kinderen, dan kun je prima zelf alles doen zonder robot.

    • Dag Claudia, het tekort aan personeel is niet op korte termijn oplosbaar. Misschien ook wel niet op lange termijn. Dit geldt overigens voor veel meer sectoren. Dus ook al krijgen we extra geld en kunnen we de BKT omlaag brengen, dan blijft er nog het tekort. Sterker nog dat tekort wordt dan alleen maar groter. We zullen dus andere slimmere oplossingen moeten verzinnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.