Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Jolanda Rikers – Invloed op de politiek

Binnenkort bezoekt Minister Sander Dekker onze “Gezonde basisschool voor de toekomst’, een project waarbij wij het tussenschoolse deel (gezonde lunch en bewegen) verzorgen.
Jolanda Rikers-Kinder Opvang Kerkrade.jpg
'Het feit is wel dat wij

De minister bezoekt natuurlijk de school en wij zijn dan ook geen wezenlijk onderdeel in het programma. Behalve dat hij wellicht in het voorbij lopen ons kinderdagverblijf en peuterspeelzaal opmerkt.  Dat vind ik wel jammer, vooral omdat wij al jaren bezig zijn met gezond eten en bewegen. Immers, wij kunnen het kinderen al met de paplepel ingeven.

Voorkeur voor zoet en plezier in bewegen moet ook op heel jonge leeftijd worden gestimuleerd, wil het effect hebben. Echter, bij dit project is expliciet voor gekozen voor het basisonderwijs.  Een gemiste kans, denk ik, maar helaas niet meer beïnvloedbaar, want het project en de subsidiestroom vanuit de provincie  is voor de komende vier jaar dichtgetimmerd.

‘Bij vele lopende projecten lijkt een kind pas met 4 jaar in beeld te komen voor de politiek’

Tja, dan probeer ik toch altijd nog in mijn contacten, zoals onlangs met de betrokken gedeputeerde, mijn punt te maken.  Want niet alleen bij dit project maar bij vele lopende projecten lijkt een kind pas met 4 jaar in beeld te komen voor de politiek. Is de zware onderwijslobby hier de oorzaak van of onze zwakke (nog steeds rommelende) brancheorganisaties?

Het feit is wel dat wij, als voorliggend veld, niet echt worden gemist door de decisionmakers/politici bij het indienen van al die projectplannen. Daarom vind ik het belangrijk om toch aanwezig te zijn bij zo’n bezoek van Sander Dekker. Kan ik observeren hoe het verloopt, een glimp opvangen van de minister of misschien zelfs een vraag stellen of een antwoord geven. Jullie weten vast wel waar ik het dan over wil hebben….

‘De bijeenkomst met Steven heeft ons zeker geen windeieren gelegd’

Tja, politici zijn net mensen en zij vormen hun beeld over de maatschappij, de gezonde school en de kinderopvang, vanuit deze persoonlijke ervaringen. Als we daar iets aan kunnen toevoegen, hebben we daar dan ook meteen invloed op.

Daarom sluit ik ook graag aan bij de door bdKO georganiseerde ‘aan tafel met’ sessies. Vorig jaar met Steven van Weyenberg  en dit jaar met Bas van ’t Wout.  De bijeenkomst met Steven heeft ons zeker geen windeieren gelegd.  Met Bas zal het, denk ik, wat stroever lopen, gezien de visie van de VVD ten aanzien van het SER-rapport. Ik kijk in ieder geval reikhalzend naar 25 mei uit.

De vorige keer schreef Jolanda een weblog over hoe zij als kinderopvangorganisatie profiteert van de bruisende omgeving Kerkrade. Naar de blog

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.