Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Hybride en asynchroon

Ik ben altijd een fel tegenstander geweest van thuiswerken, omdat onze pedagogisch medewerkers dat ook niet kunnen. Uit solidariteit, maar ook vanwege bereikbaarheid, heb ik dan ook afgelopen jaar slechts een enkele dag thuis gewerkt.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Bovendien hebben ik hier een fantastisch groot kantoor met in hoogte verstelbaar bureau en alle andere gemakken binnen handbereik. Toch hebben wij vanwege de druk vanuit de overheid onze kantoormedewerkers gevraagd om een groot deel van de tijd thuis te werken.
Ik moet zeggen dat dit ook voor mij lekker rustig was op kantoor en ik niks heb kunnen merken ten aanzien van verlies aan productiviteit. Integendeel: als ze er weer waren met een groepje werd er wat afgekletst.

Onlangs heb ik deelgenomen aan een inspirerende webinar van Jitske Kramer, waar hybride en asynchroon werken uitgebreid voorbijkwamen. Hybride staat voor de combivorm: deels thuis en deels op kantoor en asynchroon dat je er niet allemaal tegelijkertijd bent. Opeens bemerkte ik mijn enthousiasme.

‘We hebben in ons managementoverleg afgesproken dat we een en ander nader gaan onderzoeken’

Niet alleen omdat ik dan tegemoet kom aan onze kantoormedewerkers, die liever een groot deel van hun tijd productiever thuis werken. Maar vooral, omdat ik ook kansen zie voor meer klantgericht werken als wij door deze wijze van werken ook buiten kantoortijden intakes met werkende klanten (vanuit thuis) kunnen uitvoeren. Daarnaast kan de afdeling planning de vervangingen voor de ziekgemelde collega’s ’s ochtends vroeg al in de pyjama gaan organiseren.

We hebben in ons managementoverleg afgesproken dat we een en ander eens nader gaan onderzoeken. Dus wordt vervolgd.

Ik nam onlangs deel aan het webinar ‘Raising the future’. In het ochtendprogramma kregen we allerlei filmpjes aangeboden van sprekers, die in het middagprogramma weer met elkaar in discussie gingen. Ik werd meteen gegrepen door de presentatie van Floor Milikowski, omdat hierdoor bij mij namelijk een kwartje viel. Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.