Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Goede samenwerking dankzij goede voorzitter

Ik zit al enige tijd in een groot bovengemeentelijk overleg waaraan meer dan 20 organisaties aan deelnemen vanuit onderwijs, gemeenten en zorgpartners. Aanvankelijk stonden alleen de zorgknooppunten op de agenda, maar in de loop van de tijd is de agenda steeds meer uitgebreid.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

De reden was dat de partijen elkaar over andere onderwerpen weer in andere overleggen ontmoeten en het dus praktischer was om dit toe te voegen aan dit knooppuntenoverleg. Als voorschoolse voorziening ben ik ook pas in deze latere fase aangeschoven bij dit overleg en ik ben er heel blij mee. We hebben namelijk nu regulier alle relevante partijen op het gebied van zorg voor kinderen aan tafel.

Het meest ben ik tevreden over de voorzitter van dit overleg. Zij schakelt snel en verbindt nog sneller. Ze houdt het overzicht en kapt waar nodig af. Het is voor mij iedere keer weer genieten als zij zo’n groot overleg voortvarend in beweging krijgt.

Terugkijkend op het afgelopen jaar hebben we goede stappen in de samenwerking gezet

Terugkijkend op het afgelopen jaar hebben we dan ook goede stappen in de samenwerking gezet. Zo beginnen we met het aanbieden van zorg al in de voorschoolse voorzieningen. Onze medewerkers worden hiervoor actief ondersteund maar ook deskundiger gemaakt door ambulante dienstverleners.

Er zijn ook scholingen samen met het onderwijs opgepakt en we kijken momenteel naar de koppeling van alle systemen ten behoeve van een monitoring tot en met 18 jaar. De kinderopvang wordt gezien als een belangrijke opvoedexpert voor het jonge kind met een goede vertrouwensrelatie met ouders. In het overleg worden we gerespecteerd vanuit onze complementaire toegevoegde waarde op het gebied praktische oplossingen in de beleidsontwikkeling.

We zijn er nog niet, maar als deze voorzitter de regie blijft voeren gaat dat ongetwijfeld goed komen. Chapeau Doreen!

‘Eindelijk krijgt ook de kinderopvang het podium om haar schrikbarende tekort aan personeel te melden. Dit tekort is in sommige regio’s zelfs twee keer zo groot als in het onderwijs.’ Lees de vorige blog van Jolanda Rikers.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.