Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – ‘Een slim plan, dat kinderen binnen de BSO houdt’

We bedenken steeds een nieuwe promotie-acties waarmee we uiteindelijk nieuwe klanten bereiken.
Blog Jolanda Rikers - 'Een slim plan

Soms snijdt het mes aan twee kanten, zoals bij ons project Droom-bso. We merken dat kinderen steeds jonger afhaken bij de bso. Ook onze Chill Club met leuke activiteiten voor 8-plussers heeft deze uitstroom nog geen halt kunnen toeroepen. Wat moeten we doen zodat kinderen liever naar de bso gaan dan naar huis? Tja, een onmogelijke opgave, want wat is beter dan thuis? Een Droom-bso!

Prijsvraag

Begin maart hebben we een prijsvraag uitgezet bij alle bovenbouwgroepen van de scholen van Kerkrade: ontwerp je Droom-bso. Hierbij waren de kinderen helemaal vrij in de vormgeving van hun ontwerp. Het mocht in de vorm van een presentatie, maquette, tekening of zelfs een woordweb. Uit alle inzendingen is vervolgens het beste idee gekozen en onlangs vond een heuse prijsuitreiking plaats. We overvielen groep 7 van basisschool De Diabolo met onze mascottebeer Kokkie. De kinderen reageerden superenthousiast op de gewonnen kaartjes voor de bioscoop.

Gameroom

Wij zijn ook blij, omdat de mooie maquette van de kinderen ons leuke ideeën opgeleverd heeft, waarmee we aan de slag kunnen. De kinderen droomden van een bso met een gameroom, een knuffelkamer, een eigen minimuseum, een chillkamer, een muziekstudio, een theaterzaal, een visagiehoek en een voorleeshoek. Zelfs over de kleursamenstelling en inrichting van het gebouw was nagedacht. Helaas ontbrak een kostenbegroting, maar dat hoorde ook niet bij de opdracht.

De vorige keer schreef Jolanda een weblog over de oudercommissies: ‘Zij zijn superpromotor!’ Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.