Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Blij dat ik toch was gegaan

Het jaar is alweer een maand oud en mijn agenda ziet er alweer aardig vol uit. Dit geeft mij een opgejaagd gevoel. Ik heb nu al het gevoel dat het maart is en met alle komende verplichtingen (personenregister, AVG, IKK, jaarverslag, Strategisch plan) begin ik tijdens het typen al automatisch naar adem te snakken.

Bij elke attentiemail van de brancheorganisatie over de bijeenkomst van vandaag dacht ik ‘hier moeten we naar toe, maar ik heb geen tijd’. In mijn verwoede pogingen om iemand anders voor dit karretje naar Bussum te spannen, ben ik niet geslaagd.

Totdat ik afgelopen maandag toch maar besloot mij af te melden voor geplande bijeenkomsten en zelf te gaan.

Daar heb ik geen spijt van. Felix en Heidy verwelkomden ons allen en daar waren ze wel even mee bezig. Ik wist niet dat we nog zoveel leden hadden. De zaal in ‘t Spant zat helemaal vol. We hadden een compacte agenda met 5 interessante thema’s: CAO, Directe financiering, IKK, Personenregister en AVG. Voor de laatste 2 waren externe sprekers uitgenodigd.

Alle presentaties waren helder en stuk voor stuk goed voorbereid en informatief. We werden goed op de hoogte gebracht van wat onze brancheorganisatie aan de onderhandelingstafel inbrengt en waar ze mee worstelt. Ook was er voldoende interactie met de zaal en eensgezindheid (horende het applaus). Zo is het debiteurenbeheer bij de directe financiering nog een heet hangijzer voor veel leden. Waarom kan de overheid niet gewoon de hele factuur betalen en zelf de eigen bijdrage innen bij de ouder? Zeker in achterstandsgebieden moet je als kinderopvangorganisatie straks met de directe financiering misschien te lang wachten op de toeslagvergoeding voor de geleverde dienst.

‘Bij IKK was wat meer verdeeldheid over wat kwaliteit is in de kinderopvang’

Bij de IKK was weer wat meer verdeeldheid over wat kwaliteit is in de kinderopvang. Zo was er ook een initiatief vanuit Haarlem om middels een petitie te pleiten voor het inzetten een groepshulp ipv derde pm’er op de babygroep. Deze kan de pm’ers buiten de groep ondersteunen, zodat er meer aandacht naar de baby’s kan. Er zijn aan de andere kant ook organisaties die al zo’n huishoudelijk hulp in hun kindcentrum hebben. Weer anderen vinden dat dit toch ook bij de taak van een PM’ er hoort, zodat kinderen een vergelijkbare situatie met thuis hebben. Tja, dit gaat de brancheorganisatie nader onder de loep nemen. En dat is heel fijn.

Het laatste taaie thema AVG werd op een zeer luchtige wijze gepresenteerd, zodat je er zelfs zin in kreeg om ermee aan de slag te gaan. De brancheorganisatie heeft samen met dit bedrijf een mooie tool ontwikkeld waarmee we in ieder geval goed op weg worden geholpen voor 25 mei P-day. Dat zal ik dan ook maar meteen gaan doen, want 1 maart staat het personenregister alweer op de agenda.

Tussendoor loop ik nog met 200 collega’s mee in de carnavalsoptocht met het thema “wij brengen geluk”. Tja, want ondanks de drukke agenda, maak ik tijd voor leuke ontmoetingen. Zo ook vandaag.


De vorige keer schreef Jolanda haar blog over haar plan om locaties binnen KOK te redesignen. Hoe pakt ze dit aan? Lees meer in haar blog


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.