Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Bevoorrechte ligging

De omgeving van Kinderopvang Kerkrade is volop in beweging en de kinderopvangorganisatie profiteert daar volop van mee!
Jolanda Rikers
'Met zoveel aanbod binnen een straal van 5 km kun je dan ook een heel mooi aanbod aan activiteiten vanuit de kinderopvang aanbieden.'

Onlangs is regio Parkstad (waar ook mijn locaties liggen) uitgeroepen tot beste toeristische bestemming van de wereld. Ze kreeg de prijs op de WTTC-conferentie in het Amerikaanse Dallas, de grootste conventie in de toerismebranche. Parkstad won de prijs vanwege de succesvolle overgang van industriegebied naar toeristische regio. Het voormalige mijngebied besloot in de jaren negentig om zich te richten op het toerisme. Met onder meer Snowworld, Mondo Verde, GaiaZOO en de Museumboulevard (Continium) heeft Parkstad dat mijnverleden ingeruild voor een toekomst op toeristisch gebied. Parkstad werd verkozen boven de Zwitserse nationale parken en het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Er hadden zich 157 regio’s gemeld als kandidaat voor de toeristische hoofdprijs.

‘Glowgolf, darteldome, bowling, soccer arena, karting arena, trampolinepark, snowworld en zwembaden’

Helaas wordt dit positieve nieuws niet landelijk gedeeld, maar besef ik wel steeds meer dan onze opvanglocaties een bevoorrechte ligging hebben. Want naast het hierboven vermelde aanbod, hebben we sinds kort bij (het steeds slechter scorende) RodaJC-stadion een prachtig Leisuredome met steeds meer faciliteiten. Zo is er een glowgolf, een darteldome (binnenspeeltuin), een bowling, een soccer arena. Én komt er nog binnenkort een Karting-arena en een Trampolinepark. Én hebben we ook nog Snowworld en zwembaden in de buurt.

Met zoveel aanbod binnen een straal van 5 km kun je dan ook een heel mooi aanbod aan activiteiten vanuit de kinderopvang aanbieden. De samenwerking met de betrokken ondernemers verloopt hierbij heel constructief.  Immers, we hebben allemaal baat bij een groeiend bereik van kinderen.

Gisteren hebben onze jubilerende organisatie (Peuterwerk Landgraaf 25 jaar en Kinderopvang Kerkrade 30 jaar) nog een mooie wilgentunnel gesponsord inde GaiaZOO. Kinderen, ouders en medewerkers konden voor € 1 een wilgenteen kopen. Deze tunnel is een leuke speelplek voor kinderen in de buurt van de nieuwe rode Pandabeertjes. Die schattige beertjes lijken weer heel erg op ons logo en is de cirkel weer rond. Het was een stralende dag en we hadden veel bekijks.

De vorige keer schreef Jolanda Rikers haar blog over het verhaal van een ondernemer dat haar raakte. Naar de blog

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.