Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Blog Esther Boverhof – Volwaardige baan

Esther Boverhof is een nieuwe blogger voor de gastouderopvang. Ze kent de kinderopvang op haar duimpje, maar de gastouderopvang heeft nog een hoop verrassingen voor haar in petto. Lees haar eerste blog voor Kinderopvangtotaal!
Blog Esther Boverhof - Volwaardige baan
Foto: ANP Photo

Ik heb mijn hart verpand aan de kinderopvang. Ik werk er nu alweer bijna 15 jaar in en heb gebruik gemaakt van de kinderopvang. Ik begon met een gastouder voor mijn twee oudsten, 28 jaar geleden, voornamelijk omdat we flexibele opvang nodig hadden.

Toen de tweeling werd geboren, werd het een nanny, want met vier kinderen was het heerlijk om iemand te hebben die bij je thuis kwam. De eerste nanny beviel niet zo goed. Het klikte niet, ze deed niet zoveel met de kinderen, vertelde me zelfs dat ze zich verveelde. Wonderlijk! Hoe kun je je vervelen met vier kinderen waarvan er 3 onder de 5 jaar zijn? Mij lukte dat niet. Exit nanny, en daar was de volgende. Wij waren blij. Ze was lief voor de kinderen, zeer op hen gericht, sensitief responsief zoals we nu zouden zeggen. Maar er kwam een kinkje in de kabel, mijn nanny moest opzeggen en toen was ik mijn lieve nanny, die met hart en ziel voor mijn kinderen zorgde en met ze speelde en als bonus de hond ook nog uitliet, kwijt. Ik wilde niet een derde nanny binnen een jaar, dus koos ik voor de ‘professionele’ kinderopvang vanwege de continuïteit, ook weer naar tevredenheid.


‘De nanny zei letterlijk: ‘mijn man is zijn baan kwijt en nu moet ik een èchte baan zoeken’. Dit is inmiddels 15 jaar geleden.’

Wat me bij is gebleven was dat mijn nanny haar baan niet als volwaardig zag. Ze zei me letterlijk: ‘mijn man is zijn baan kwijt en nu moet ik een èchte baan zoeken’. Dit is inmiddels 15 jaar geleden. In de tussentijd is de gastouderopvang flink geprofessionaliseerd. Nu is gastouderopvang een serieuze baan geworden.

De kinderopvang zit in zwaar weer en komt telkens weer negatief in het nieuws. Ik ondervond de gevolgen van de crisis aan den lijve en raakte mijn baan kwijt. Ik wilde niet uit de kinderopvang. De banen liggen niet voor het opscheppen, dus wat te doen? Voor mijn toenmalige werkgever was ik bezig met de opstart van een gastouderbureau. Na mijn ontslag zou niemand dit voortzetten. Ik mocht dat onderdeel meenemen en dat heb ik gedaan. Sinds kort is mijn gastouderbureau een geregistreerd gastouderbureau. Ik werk met professionele, betrokken, lieve en kundige gastouders en nanny’s. En dat gastouderopvang inmiddels professionele kinderopvang is, daar twijfel ik niet aan. Ik zal met veel plezier gaan bloggen voor kinderopvangtotaal over mijn ervaringen in de gastouderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.