Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Elmer Oosten – Zomaar een weekje

Wat te doen deze week op de bso? Maak je geen zorgen Elmer... Vanaf moment één dat ik op de bso ben, is er geen stil zitten meer bij! Het begint nog met een gezamenlijke overdracht met collega’s over de dagplanning, maar vanaf het moment dat ik de kinderen ga ophalen, barst het los.
Blog Elmer Oosten - Zomaar een weekje

Kinderen ophalen, oversteken, veters strikken, spelen, telefoon opnemen, opruimen (‘aah nu al? Ja, want we gaan eten toch?!), , telefoon opnemen, vaat opruimen, activiteit met de groep doen, opruimen, buiten spelen, met een kind mee naar de wc lopen, voetballen, akkefietje oplossen, spelen, opruimen, ouders komen hun kinderen ophalen, praatje maken, kind is schoen kwijt, dag zeggen, iets doorgeven aan collega, laatste kinderen dag zeggen, vegen, afsluiten.

Dat was maandag. Dinsdag, idem dito. Woensdag, idem dito. Donderdag, idem dito. Vrijdag, idem dito.


‘Als je op de bso werkt zal het je vast herkenbaar zijn. Op de meeste dagen vliegt de tijd voorbij!’

En er zijn altijd nog bijkomende zaken. De zomervakantie komt eraan dus er wordt nagedacht over het activiteitenprogramma van de zomer. Dit moet uitgewerkt worden en dan voorbereid. En zie dan maar is om tussen dit alles door, de kinderen te spreken, ze thuis te laten voelen, ze warmte te geven, ze plezier te laten hebben, ze te laten rennen, vallen en weer opstaan.

A. krijgt vanavond een nieuwe fiets. M. staat in de schoolkrant. Ik blijk ook in de schoolkrant te staan. T. is gister gevallen. E. vind het leuk op dinsdag omdat ze dan mag dansen. P. hoeft niet te stoppen met spelen want ze hoeft geen eten. G. is zaterdag jarig. L. moet morgen naar het ziekenhuis. N. is dol op het glimmende lego want dat lijkt net op goud. S. komt op schoot zitten. I. wil bij zijn broer spelen, want hij mist hem. R. heeft 3 armbandjes gemaakt, voor papa, mama en haarzelf. G. besluipt me en springt op mijn rug. Met D. zijn judopak halen wat hij op school heeft laten liggen. Van B. niet mee mogen voetballen, of ik moet minder mijn best gaan doen. De moeder van E. komt wat later omdat ze een vergadering heeft. A. test mij om te kijken of ik nog de namen van haar vader, moeder en zusjes weet. Z. eet elke donderdag pannenkoeken.

Na een weekje bso heb ik soms energie voor duizend en soms ben ik moe gestreden. Hopelijk hebben de kinderen een leuke week gehad. Als ik maar zeker weet dat ik alle kinderen gehoord en gezien heb!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.