Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Dag 4 Team Toekomst – Visualiseren van het concept

The day after the night before. Woensdag was een lange, intensieve dag voor mijn collega’s. Na een dag lang buiten te zijn geweest, veel kinderen en ouders gesproken te hebben, stond in de avond nog de dialoogtafel gepland. Er werd veel gesproken, gelachen, ideeën gedeeld en gediscussieerd.

Zo gaf een directeur aan: ‘als ik mag dromen komen de kinderen van 8 uur ‘s morgen tot 7 uur ‘s avonds waarbij opvang en school en (naschoolse) activiteiten op natuurlijke wijze in elkaar overlopen. Kortom, een avond met veel opbrengst voor het concept. En zelfs na deze lange dag werd in de late avond nog nieuwe suggesties, gevonden praktijkvoorbeelden en suggesties met elkaar gedeeld via onze online communicatietool.

Donderdag stond in het teken van toewerken naar een eindconcept, zowel in groepsverband, visueel als met experts. Visualiseren van het concept is erg belangrijk, immers plaatjes zeggen meer dan woorden!

Mijn collega’s mochten hun bevindingen van de gehele week, verkregen uit gesprekken, observaties, gevonden voorbeelden, literatuur research delen met een illustrator. Zij gaf de papieren ideeën een gezicht. Zelf gingen ze aan de slag met het concretiseren van hun concept door steeds verder te convergeren in de richting van concrete elementen voor het concept. Dit deden zij door de gewenste impact die het concept rondom duurzaam en groen op kinderen moet hebben in kaart te brengen, maar ook door te kijken naar het inventariseren en prioriteren van overtuigingen.

Op basis van welke overtuigingen over duurzaamheid bouwen we een nieuw concept?

Het concretiseren van het concept roept ook weer vragen op. Daarvoor zijn in de middag expert tafels ingericht. Collega’s van de afdelingen personeel & organisatie, marketing, financiën, pedagogiek & kwaliteit en communicatie hadden hun middag vrij gemaakt om het team te helpen met allerlei vragen. Met de afdelingen personeel & organisatie en pedagogiek & kwaliteit is gekeken naar de KION medewerker die in het nieuwe concept past: hoe ziet het profiel van deze medewerker er uit? Met financiën is afgetast wat de kosten en baten zijn en met Marketing & Communicatie is gekeken hoe je het concept kunt neerzetten en waar.

Wrap up

Dag 4 zit erop! En wat is er al hard gewerkt door iedereen. Morgen nog een keer vol aan de bak om de puntjes op de i te zetten, het concept te presenteren aan alle genodigden en vooral te genieten van het bereikte resultaat! Zijn jullie ook benieuwd naar het resultaat? Dat kun je maandag hier lezen!

Wat deed Team Toekomst op dag 1? Mark Veekamp van IVN Natuureducatie hielp een handje. Lees blog 1 hier

Op Dag 2 ging team Toekomst in gesprek met ouders en kinderen. Lees blog 2 hier

Op dag 3 werden er dialoogtafels georganiseerd met o.a leerkrachten en mensen van de gemeente. Lees blog 3 hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.