Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Corina Hülsman – Vakkennis

Stilstand is achteruitgang. Maar hoe zorg je ervoor dat je als pedagogisch medewerker op de hoogte blijft van het laatste nieuws? Hoe blijf je jezelf motiveren en ontwikkelen? Hoe werk je aan je eigen kwaliteit?
Corina Hülsman-KinderRijk.jpg
Natuurlijk doen veel organisaties aan scholing van hun medewerkers

Bij andere beroepen in de sector Zorg & Welzijn, zoals bij verpleegkundigen, moet je in eigen tijd  scholing volgen. Voor de scholing krijg je ‘accreditatiepunten’ en per jaar moet je een x-aantal punten halen. In de kinderopvang werken we aan de toekomst van de allerjongste kinderen, maar toch hoeven wij in theorie na het halen van ons diploma helemaal niks meer te doen. Gek eigenlijk. Natuurlijk doen veel organisaties aan scholing van hun medewerkers, maar als je daar niet op wilt wachten of je wilt méér, dan zijn er zat mogelijkheden! De verantwoording ligt tenslotte vooral ook bij jezelf. En dat hoeft geen cent te kosten!

Wat kan je doen?

Je kan online relevant nieuws volgen. Je hoeft geen meestal geen lid te zijn van organisaties om toch hun laatste nieuws te kunnen volgen.  Uiteraard is er deze Kinderopvangtotaal website, maar ook via bijvoorbeeld onderstaande websites en hun gratis digitale nieuwsbrieven kan je veel leren:

Verder zijn er lezingen (zoals de lezing op donderdag 6 april door de Piklerstichting! Leuk!) waar je voor een klein bedrag veel kan leren. Kijk ook eens bij je lokale bibliotheek en moedercafé! Zij organiseren vaak interessante activiteiten. KinderRijk heeft zelf ook gratis workshops die toegankelijk zijn voor iedereen (in de eerste instantie gericht op (jonge) ouders, maar ook relevant voor pm’ers). Zie: https://www.kinderrijk.nl/workshops/

Geen zin in al dat lezen? Iets simpels als ‘plaatjes kijken’ kan ook enorm inspireren. Inspiratie voor natuurbeleving nodig? Kijk eens bij Springzaad naar de foto-albums. Liever iets creatiefs doen? De foto’s van Atelier in een Koffer nodigen uit om aan de slag te gaan!   

Veel plezier!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.