Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Corina Hülsman – Studiedag

De jaarlijkse studiedag van KinderRijk zit er weer op. Als speling op de naam van de organisatie is het thema ‘KansRijk’ gekozen. Hoewel de sector in zwaar weer verkeert, zijn er natuurlijk nog genoeg kansen te benutten om in je werk te laten zien hoe waardevol de kinderopvang is.
Blog Corina Hülsman - Studiedag

Het is een drukte van jewelste in de Schouwburg van Amstelveen. Collega’s van de kinderdagverblijven, halve dagopvang, buitenschoolse opvang, gastouders, het hoofdkantoor en zelfs een aantal leden van de raad van toezicht zijn aanwezig. Omdat ik zelf afkomstig ben van een kleinere fusiepartner is die drukte even wennen. Toch is het mooi om te zien hoeveel gezichten al bekend zijn na dik een jaar gefuseerd te zijn. Er zijn opvallend weinig kliekjes, de meesten kennen elkaar van trainingen en workshops en maken van de gelegenheid gebruik om even bij te praten.

De ochtend begint met een muziekact verzorgd door een aantal creatievelingen uit de organisatie, waarna twee bestuursleden het woord nemen. Daarbij wordt onze BSO Haspelslaan even in het zonnetje gezet omdat ze zijn genomineerd voor BSO van het jaar 2013 door het vakblad Kinderopvang. Hoewel de uitslag op het moment van de studiedag nog niet bekend is, wordt de nominatie natuurlijk alvast gevierd. (Terwijl ik dit schrijf is de uitslag wel bekend en mogen we BSO Buitengewoon Groningen feliciteren!).


‘Er zijn opvallend weinig kliekjes, de meesten kennen elkaar van trainingen en workshops en maken van de gelegenheid gebruik om even bij te praten’

Twee sprekers van buitenaf volgen: Ed Buitenhek neemt ons vanuit zijn economische expertise mee in de veranderende wereld van de kinderopvang en Anke van Keulen geeft een presentatie over het door haar (mede)geschreven boek ‘Samen verschillend’, deel drie in de reeks van pedagogische kaders.

Na de pauze, waarbij flink werd genoten van het lentezonnetje, is het tijd voor het laatste programmadeel van de dag, dat alleen stond aangekondigd als ‘communicatieshow’. Geheel in het thema van onze studiedag blijkt het om de ‘Ja-maar Omdenkshow’ te gaan! Een erg leuke interactieve show, waar we heel veel bij gelachen en geleerd hebben. Het is makkelijk om in vaste patronen te vervallen, dus ‘omdenken’ is absoluut kansrijk!

Al met al was het een positieve, gezellige en leerzame dag!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.