Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Corina Hülsman – Miauw

‘Miauw’, klinkt het zachtjes buiten mijn kantoorraam. Miauw? Mijn collega’s en ik kijken verbaasd op, aangezien we op drie hoog zitten en het diertje heel dichtbij klinkt. Ik tuur uit het raam en zie ergens in de verte een kat lopen. ‘Miauw’, klinkt het weer vlakbij. Op het richeltje om de hoek zit een prachtige Vlaamse Gaai te miauwen. Ik had geen idee dat deze vogels zo goed geluiden konden nadoen. Van een papegaai weet iedereen het wel, maar een wilde vogel die op drie hoog een kat nadoet, dat is nieuw voor mij.
Blog Corina Hülsman - Miauw

Het doet me denken aan een meisje, Brenda, vroeger bij mij op de groep. Als je haar een boekje voorlas, het plaatje van de vogel aanwees en aan haar vroeg ‘wat doet de vogel?’ dan zei ze steevast ‘KKRRRRRRRRR’. Niet een schattig ’twiet’ maar een hard schrapend geluid. ‘KRRRRRRR’, doet de vogel! Papa en mama wisten er ook geen verklaring voor, zeker niet aangezien het een pienter meisje was dat normaal altijd alles volgens het boekje deed. En in de boekjes staat ‘hond doet waf’ en ‘piep zegt de muis’. Maar een vogel doet ‘KRRRRRR’?


‘Het is soms bijzonder om te zien hoe de (kinder)natuur werkt.’

Gelukkig kwam haar vader op een dag met de oplossing aan: een favoriet natuurfilmpje van Brenda dat ze regelmatig samen bekijken heeft de beeldopname van een vogel, terwijl op de achtergrond een krekel klinkt. Opgelost! Beeld en geluid pasten prima bij elkaar, samen geven ze een totaalbeeld. Perspectief. Context. Het is soms bijzonder om te zien hoe de (kinder)natuur werkt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.