Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Carola Winter – Pelosa geeft een Quebble-cheque

In alle prijzen die ik heb gewonnen als Pedagogisch Professional van 2019 heeft Quebble een communicatiepakket beschikbaar gesteld. Quebble verbindt onderwijs en kinderopvang. Quebble ondersteunt de administratieve organisatie van een partnerschap tussen onderwijs en kinderopvang. Of dat nu in de vorm van een integraal kindcentrum, een brede school of een nauwe samenwerking is.
Carola Winter

Quebble biedt producten die informatie en communicatie tussen ouders en professionals vastleggen, als in vormen van Kindvolgsystemen, of in overdrachtelijke zin het kindschriftje. Maar ook personeelsplanning en voor de klant het ouderportaal. Bij die informatie kan niet iedereen zomaar bij. Dat is alleen toegankelijk voor geschikten en goed beveiligd. Quebble is gecertificeerd voor informatiebeveiliging, dus met de AVG zit dat wel snor.

Nieuwe bij Quebble is de app voor medewerkers waarin je eenvoudig je urenadministratie kan bijhouden. Ook nieuw is de app voor ouders waarin alle informatie vanuit school en opvang overzichtelijk bij elkaar te vinden is. Ook schoolprojecten, ouderavonden, vakanties, cijfers en schoolreisjes-informatie vind je makkelijk terug. Ziek en beter melden kan ook via de app. Maar daar houdt het niet op… aldus de website.

Maar goed, op een mooie dag spraken we, Jurian de Wilde van Quebble en ik, af bij de Paddewei. Wat zeg ik… op een tropisch warme ochtend kwam Jurian met goede voornemens en zijn handen vol met een houten mand vol met bloemen en planten, een zak drop en een fles wijn om mij symbolisch de prijs te overhandigen, naar onze groene kinderopvang. Alwaar hij hartelijk werd ontvangen door mijn collega’s Sandra en Linda. Met een kijkje in de groentetuin van Wiedewei kreeg Jurian de mogelijkheid om met de collega’s te praten over het systeem wat wij gebruiken. Binnen Kibeo/Wiedewei zijn we ver in onze digitale ondersteuning van de werkvloer.

‘Bedankt voor je geduld, Jurian. Ik heb gebeld, geappt en gemaild met excuus. Maar ja, slap verhaal natuurlijk’

Was ik toch helemaal deze afspraak vergeten… En niet te bereiken. Lekker dan, ik was mijn zus aan het helpen met het ophalen en neerzetten van een tuinbank. Zo’n heerlijke hoekbank met grote dikke kussens. Van die kussens waar je in de winter echt wel even een goede plek voor moet hebben, maar waar je de rest van het jaar heerlijk op kan wegdromen in de tuin. Vogeltjes, zonnetje…

Vergeten dus. Toen ik mijn telefoon ontdekte en terugbelde, was hij weg. Bedankt voor je geduld, Jurian. Ik heb gebeld, geappt en gemaild met excuus. Maar ja, slap verhaal natuurlijk.

We hebben een tijdje gesproken aan de telefoon en ideeën uitgewisseld en na de zomer ga ik op bezoek bij Quebble. Inmiddels was de zak drop al snel open en geproefd, ligt de wijnfles bij het fust en staat de kist met bloemen prachtig op de tuintafel.

Tot Quebble dus.

Ik hou ervan om het vakblad Kinderopvang te lezen, maar als ‘ie niet op mijn pad komt, dan heb ik er ook geen erg in. Wel in de digitale versie, die komt op de mail voorbij! Maar ik houd van het papier. Nu krijg ik ‘m thuis! Goed geregeld. Want in de reeks met prijzen zat dus ook een jaarabonnement op Kinderopvang. Er staan altijd leuke en interessante onderwerpen in en zo blijf je actueel. Lees de vorige blog van Carola
Carola Winter
Carola Winter werkt als Specialist Groene Kinderopvang voor Wiedewei, de groene kinderopvang van Kibeo. Een bijzonder groene functie die haar op het lijf is geschreven. In verschillende gedaantes is zij al jarenlang verbonden aan Groen Cement; de natuur is dan ook altijd de groene draad in de begeleiding van kinderen. In 2019 won zij de verkiezing van Pedagogisch Professional van het Jaar en met haar blogs nam zij de lezers mee in dit avontuur. Als de Groezelaar prikkelt en ontwikkelt zij alle zintuigen op een groene wijze.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.