Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Carola Winter – Nog meer kansen

Naast de titel, een communicatiepakket en een opleidingsbudget heb ik een reportage gewonnen voor het vakblad Kinderopvang, waarbij ik figureer als covermodel. Bij de bekendmaking van de genomineerden stond ik al met mijn bruine krullen op de voorpagina van het blad. En nu wederom in het juli/augustus nummer, maar dan met een mooi artikel door Frida Noordzij.
Carola Winter tijdens de verkiezing.

Ik heb ook prachtige ontmoetingen gewonnen. Zo heb ik een meet & greet gewonnen met de staatssecretaris Tamara van Ark, zij heeft Sociale Zaken en Werkgelegenheid in haar portefeuille. Zij kwam mij bezoeken op een van de Wiedewei-vestigingen en ik ben dan ook heel trots om haar dat te mogen laten zien. Zo kon mevrouw Van Ark ter plaatse zien en ervaren wat een groen plein doet met de spelbeleving, de uitdaging voor kinderen, de ontwikkeling van hun creativiteit en hun oplossingsgericht vermogen.

In de prijs was ook een jaarabonnement op het vakblad Kinderopvang inbegrepen. Mooi, want ik vind het op papier toch ook wel lekker lezen hoor. Al dat online lezen vind ik zo plat. Ook een jaar lidmaatschap op PPINK, pedagogisch professionals in de kinderopvang, dat is waar we elkaar als pedagogisch medewerkers kunnen vinden, was een de prijzen. Wat als laatste ook nog bij de prijs zat… een voucher met credits voor de Kinderopvang Academie.

Best een mooie buit zou ik zo zeggen. Maar jullie zullen wellicht begrijpen dat dat de lading niet dekt. Er zijn mensen die je linken, feliciteren, mailen, bellen, appen. Om te praten, om te tippen, om informatie te delen, of om me uit te nodigen. Helemaal leuk.

Ik was uitgenodigd bij Mariette Hamer, voorzitter van de SER, om te praten over mijn vak van pedagogisch professional. In mijn functie van specialist groene kinderopvang werk ik vanaf de werkvloer samen met en voor collega’s en denk ik ook mee in beleidsontwikkeling. De afspraak kon niet doorgaan, maar binnenkort proberen we een nieuwe datum te prikken waarop het beter uitkomt.

‘Wat kunnen pedagogisch medewerkers zelf doen om hun beroep meer gewicht te geven?’

Onlangs mocht ik aanschuiven bij de themadiscussie in sociëteit de Witte in Den Haag, waar de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) en de PO-raad, die de sector primair onderwijs vertegenwoordigt, in discussie gingen over de samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang. Er was een Deense onderzoeker die onderdeel is van een denktank in Denemarken en zij vertelde over het schoolsysteem in Denemarken.

Als pedagogisch professional was mij van tevoren een vraag gesteld en die mocht ik beantwoorden vanaf de tweede rij. “Wat kunnen pedagogisch medewerkers zelf doen om hun beroep meer gewicht te geven?” De tuin in natuurlijk! Dat groene speelplein gebruiken om te ontdekken, te ervaren, te zijn, activiteiten te ondernemen, beestjes te herkennen, vriendjes maken, spelen met zand en modder tussen het groen.

In de juni-editie van Kinderopvang vind je een artikel terug over mij op de pagina van PPINK en… ik ben natuurlijk begonnen met het schrijven van blogs over wat ik allemaal meemaak als Pedagogisch Professional van het Jaar.

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) en directeur Kinderopvang Maaike van Tuyll van Serooskerken hebben een werkbezoek gebracht aan de Pedagogisch Professional van het Jaar, Carola Winter, bij de groene kinderopvang Wiedewei (Kibeo) in Barendrecht. Een verslag van deze bijzondere ontmoeting 
Carola Winter
Carola Winter werkt als Specialist Groene Kinderopvang voor Wiedewei, de groene kinderopvang van Kibeo. Een bijzonder groene functie die haar op het lijf is geschreven. In verschillende gedaantes is zij al jarenlang verbonden aan Groen Cement; de natuur is dan ook altijd de groene draad in de begeleiding van kinderen. In 2019 won zij de verkiezing van Pedagogisch Professional van het Jaar en met haar blogs nam zij de lezers mee in dit avontuur. Als de Groezelaar prikkelt en ontwikkelt zij alle zintuigen op een groene wijze.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.