Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Carola Winter – In gesprek met de jury (4)

Op een goede dag worden zowel Sarah, Bernadette als ik, de drie genomineerden, uitgenodigd om met de jury in gesprek te gaan over het werk wat we doen. Het betreft een echte vakjury met mensen die weten waar ze het over hebben, mensen met een visie.
Carola Winter tijdens de verkiezing.

Deze jury bestaat uit Mariette Hamer (voorzitter van de SER-Sociaal Economische Raad), Louis Tavecchio (emeritus hoogleraar in de Kinderopvang), Betsy van de Grift (publicist), Magda Heijtel (directeur Brancheorganisatie Kinderopvang), Sharon Gesthuizen (voorzitter BMK-Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang), Maaike van Tuyll van Serooskerken (directie Kinderopvang ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Gjalt Jellesma (voorzitter BOinK) en Floor de Jong (BOink-dé belangenvereniging die ouders en oudercommissie vertegenwoordigt in de kinderopvangbranche en de politiek), Elsbeth Post (Kinderopvang Academie) Marijke Schuurkes en Lonneke van Dijk (PPINK) en Marike Vroom (hoofdredacteur vakblad Kinderopvang en Kinderopvangtotaal).

Die ochtend gaat Muriel met me mee. Tien jaar geleden kwam ik bij Alberdina en Muriel op gesprek en het voelde meteen goed. Ik wilde eigenlijk workshops komen geven op de kinderopvang, maar zag ik de buitenschoolse opvang niet zitten? Vrijetijdsbeleving met kinderen? Zo ben ik, na het werken met mensen met een verstandelijke beperking en daarnaast met vaak nog meer uitdagingen, terecht gekomen in de kinderopvang. Ik vond het enorm wennen. Gewend dat ik was aan volwassenen om me heen, die zich toch anders voortbewegen en met hele andere vraagstukken op een gemiddelde dag komen, moest ik best wennen aan het gekrioel van de jonge kinderen om me heen. Maar al snel kreeg ik alle ruimte en vrijheid om samen met Muriel en later met Ellen een prachtige mooie periode neer te zetten voor de kinderen van de BSO de Sloep.

Heerlijke vakanties waarin het leek of alle dagen de zon scheen’

Supergezellige BSO middagen, waarin alle kinderen de naaimachine leerden bedienen. Waarin we de tegeltjes van de keukenmuur tikten, onderzochten hoe Delfsblauwe tegels eruit zagen, deze naschilderden en dan in de keuken plakten boven het aanrecht. Ja heus, in die volgorde! Heerlijke vakanties waarin het leek of alle dagen de zon scheen, en buienradar echt werkte. Waarin we op avontuur gingen door mooie wandelingen te maken met een bolderkar vol eten, drinken, picknickkleden en katoen om armbandjes te knopen. Waar we op de fiets op pad gingen, in de buurt alle speeltuintjes kenden en dagelijks bezochten. Waarin we ons lieten vallen, met kleren en al, in het pierenbadje om af te koelen en zo verder te fietsen.

Vreselijke lol met elkaar, weten waar alle kinderen woonden, crosspaadjes maken in de parken van Barendrecht. Onderweg verschillende BSO’s bezoeken om daar een plasje te doen, ijsjes te eten of koekjes te ruilen. Heel veel activiteiten waarin we de vakanties vierden. Maar goed, waar ik naar toe wil is dat het idee was om in de auto nog wat mentale ondersteuning van Muriel te krijgen voordat ik in gesprek zou gaan met zo’n club zwaargewichten… Volgende keer meer!

‘En dan blijk je te zijn genomineerd! Hoe leuk! Al snel worden er afspraken gemaakt, want de volgende stap is een filmpje maken. De filmpjes van alle drie de genomineerden gaan dan online op Kinderopvangtotaal.nl en er kan gestemd worden.’ Lees de vorige blog van Carola
Carola Winter
Carola Winter werkt als Specialist Groene Kinderopvang voor Wiedewei, de groene kinderopvang van Kibeo. Een bijzonder groene functie die haar op het lijf is geschreven. In verschillende gedaantes is zij al jarenlang verbonden aan Groen Cement; de natuur is dan ook altijd de groene draad in de begeleiding van kinderen. In 2019 won zij de verkiezing van Pedagogisch Professional van het Jaar en met haar blogs nam zij de lezers mee in dit avontuur. Als de Groezelaar prikkelt en ontwikkelt zij alle zintuigen op een groene wijze.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.