Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Carola Winter – Dag van de pedagogisch medewerker

Ieder jaar op de dag van de pedagogisch medewerker worden we als werkers op de groep in het zonnetje gezet door de verschillende oudercommissies en natuurlijk door de eigen organisatie. Deze blijk van waardering is iets waar we allemaal blij van worden.
Carola Winter

Met een kleine attentie, of soms een grotere, of wat lekkers voor bij de koffie, een klein plantje, een lief kaartje, een knappe tekening of een leeg slakkenhuisje. We zijn overal even blij mee. Want elkaar daadwerkelijk zien en waarderen, dat is waar we allen van groeien. En zin krijgen om te blijven groeien. Dat stukje waardering is gewoon een goed idee geweest ooit van iemand…

Vanuit Den Haag nam de sociaal media-adviseur contact met me op via de mail. In het kader van de jaarlijkse “dag van de pedagogisch medewerker” leek het hun een leuk idee om een kort interviewtje met de pedagogisch professional van het jaar te plaatsen op de social media van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wat gaaf dat ze dat aan mij vragen.

‘Een pedagogisch medewerker is iemand die echt het verschil kan maken’

Jenny, de social media-adviseur, vatte het interview met mij zo samen:

“Kinderen zijn de toekomst. Hoe gaaf is het om kinderen de grondbeginselen van het leven mee te geven? Zelf werk ik als pedagogisch medewerker bij een groene kinderopvang waar wij de liefde voor natuur aan kinderen meegeven. Alles ligt tegenwoordig vast, we moeten weer leren nadenken. Door veel buiten te zijn en met zand en stenen te spelen, ontwikkelen we de creativiteit van kinderen. We reiken niet alle oplossingen aan, maar dagen uit om te ontdekken en zelf oplossingen te bedenken. Ook leren we rekening met elkaar te houden en op elkaar te wachten.

Een pedagogisch medewerker is dan misschien een duur instrument voor een kinderopvang, maar het is wel iemand die echt het verschil kan maken. Ik zie kinderen ontwikkelen, maar óók ouders en collega’s leren nog iedere dag. Het is zo’n fijn werk. Gisteren zat ik nog met mijn handen in de sloot om beestjes te zoeken en vandaag knutselen we met takken en eikels die van de boom vallen. Iedere dag ben ik nog aan het spelen. Ik moet er echt niet aan denken om de hele dag achter een bureau te zitten.”

Collega’s, fijne werkdag!

In haar vorige blog vertelt Carola over de studiereis naar Zweden die zij gaat maken. ‘We gaan in de eerste week van oktober 2019 richting Stockholm. Voor die tijd is er een samenkomen met de andere studenten en dan maken we een plan met wat we willen ‘halen’ in Zweden. Helemaal zin in zeg.’ Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.