Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BKK ontwikkelt gastlessen over Pedagogisch kader

BKK ontwikkelt gastlessen over Pedagogisch kader

Om het gebruik van de Pedagogische kaders op beroepsopleidingen te stimuleren, heeft Stichting BKK (Bureau Kwaliteit Kinderopvang) een aantal gastlessen ontwikkeld over het Pedagogisch kader 0-4 jaar.

Lesindeling
Van vijf hoofdstukken zijn handreikingen gemaakt waarin precies staat hoe je een les over dit hoofdstuk uit het Pedagogisch kader kunt indelen. Er staan suggesties in voor opdrachten, spellen, verdieping en interactie. Bij ieder lesonderdeel wordt aangegeven welke voorwaarden belangrijk zijn en hoeveel tijd het in beslag neemt. Er is ook een algemene handreiking die uitlegt hoe je een groep studenten op bijvoorbeeld het ROC les moet geven.

Praktijkervaring
Met de handreikingen richt Stichting BKK zich op professionals uit de kinderopvang die uitgenodigd zijn om gastlessen te verzorgen op een beroepsopleiding/ ROC. BKK onderstreept het belang van praktijkdocenten in de klas die lesstof kunnen baseren op eigen ervaringen en kunnen aanvullen met voorbeelden uit de eigen groep.

Download de lessen op de website van Sticjting BKK >>

Bron: Stichting BKK
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.