Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Binnenmilieu kinderopvang aangepakt

Marianne Velsink
Binnenmilieu kinderopvang aangepakt

De overheid neemt in het kader van de Nationale Aanpak Milieu en Gezondheid maatregelen om het binnenmilieu in de kinderopvang te verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van het binnenklimaat in de kinderopvang te wensen overlaat. Er is sprake van oververhitting in de zomer en de ventilatie in de slaapkamers is onvoldoende.

Meer bewustwording
Iedere kinderopvanglocatie ontvangt een gecombineerde brandveiligheid- en binnenmilieukaart. Deze kaart moet medewerkers in de kinderopvang bewust maken van de problematiek. Daarnaast wordt in vijf voorbeeldcasussen uitgewerkt hoe je het binnenmileu in de kinderopvang kunt aanpakken. De bestaande VentilatiePrestatieKeuring voor woningen wordt verbreed naar scholen en de kinderopvang zodat er een objectieve bepalingsmethode beschikbaar is.

Vier stappen
De overheid ziet naast een taak voor zichzelf ook een taak weggelegd voor ondernemers in de kinderopvang en de gemeente. Er zijn vier stappen vastgesteld die ertoe moeten leiden dat over drie jaar het binnenklimaat in de kinderopvang voldoet aan de huidige inzichten van een goed binnenmilieu. Het begint bij het creëren van bewustwording van de problematiek, vervolgens worden er concrete maatregelen genomen zoals het vervangen van ventilatiesystemen of het uitvoeren van renovaties. Na twee jaar vindt een evaluatie plaats van de Nationale Aanpak Milieu en Gezondheid en mocht hieruit blijken dat er onvoldoende is verbeterd, dan wordt het toezicht verscherpt en/of de wet en regelgeving aangepast.

Bekijk de factsheet >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.