Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Bink start tweejarige BBL-opleiding voor pm’ers

Frida Noordzij
Kinderopvangorganisatie Bink kinderopvang start 21 september met een eigen mbo 3-opleiding tot pedagogisch medewerker. Studenten gaan één dag in de week naar school en werken daarnaast 16 tot 25 uur op een van de kinderdagverblijven of bso-vestigingen van Bink in Hilversum of Soest.
Foto: AdobeStock

Steeds meer kinderopvangorganisaties en mbo-opleidingen gaan de samenwerking aan om de opleiding tot pm’er aantrekkelijker te maken. Bink start, in samenwerking met ROC Midden Nederland, in september 2018 de BBL-opleiding tot pedagogisch medewerker. De combinatie van werken en leren maakt het ook voor mensen die een inkomen nodig hebben haalbaar om een opleiding te volgen.

Gekwalificeerde medewerkers

Karen Smulders, opleidingscoördinator bij Bink vertelt: ‘Het wordt steeds lastiger om gekwalificeerde medewerkers te vinden voor onze vacatures. Daarom zijn we begin dit jaar al, in samenwerking met ROC Midden Nederland, een mbo 4-opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker gestart. En nu voegen we daar deze opleiding op mbo 3-niveau aan toe. We richten ons op gemotiveerde mensen die graag willen werken in de kinderopvang, maar nog niet over het juiste diploma beschikken. Maar ook mensen die een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt of uitgekeken zijn op hun huidige baan kunnen zich op deze manier omscholen tot pedagogisch medewerker.’

Investeren

Investeren in medewerkers is, met het huidige personeelstekort, onmisbaar. Smulders speelt daar slim op in: ‘Het mooie aan deze Bink-opleiding is dat we studenten in twee jaar tijd niet alleen opleiden tot pedagogisch medewerker, maar dat ze na de opleiding ook uitzicht hebben op een baan bij een kinderdagverblijf of bso van Bink. Studenten krijgen na het afronden van de studie, naast een erkend diploma, ook aanvullende certificaten die van grote meerwaarde zijn in de kinderopvang. Zoals bijvoorbeeld kinder-EHBO en een training op het gebied van communicatie met kinderen volgens de Gordon-methode.’

Meer informatie over de opleiding is te vinden op www.binkkinderopvang.nl.


Wie wordt de Pedagogisch Professional van het jaar? Geef jouw collega of medewerker nu op! Lees meer


 

2 REACTIES

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.