Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bijzonder onderzoek naar effect opvoeding vaders

Hoogleraar Vaderschap Renske Keizer gaat een bijzonder onderzoeksproject starten naar het effect van opvoedingsgedrag van vaders op de ontwikkeling van kinderen. Specifiek gaat zij kijken naar in hoeverre het opvoedingsgedrag van vaders sociale klassenverschillen tussen kinderen verkleint, in stand houdt of juist vergroot.
Onderzoek-vader-iStock.jpg
Het onderzoek combineert inzichten uit zowel de sociologie

Dit meldt de website Ouderscentraal.nl. Keizer (Erasmus Universiteit) krijgt 1,5 miljoen euro om dit vijfjarige onderzoeksproject te begeleiden. Dit geld is beschikbaar gesteld door European Research Council (ERC). Twee promovendi en vier student-assistenten zullen haar begeleiden.

Nieuwe ontdekkingen

Het onderzoek wordt als spannend gezien omdat het inzichten combineert  uit zowel de sociologie, pedagogiek als de ontwikkelingspsychologie. De jury van de ERC legt uit waarom zij enthousiast zijn over het onderzoek: ‘Het voorstel is zeer innovatief. Het onderzoekt niet alleen een onderwerp dat vanuit een fundamenteel wetenschappelijk perspectief heel belangrijk is, maar dat ook voor beleidmakers relevant kan zijn. Door de disciplinaire grenzen van de sociologie en de psychologie te overstijgen, grenzen die de wetenschap hebben geteisterd, is Renske Keizer’s voorstel in staat om tot nieuwe ontdekkingen te komen.’

Volgens hoogleraar Vaderschap Renske Keizer valt er nog een wereld te winnen als het gaat om verlofregelingen voor vaders. Werkgevers vinden een vader minder loyaal en ambitieus als hij verlof opneemt om voor de kinderen te zorgen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.