Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Betsy van de Grift: van interim naar directeur BKK

Interim-directeur Betsy van de Grift blijft langer betrokken bij Stichting Bureau kwaliteit Kinderopvang (BKK). Zij wordt aangesteld als vaste directeur zolang het programma Kwaliteitsimpuls loopt, dus in ieder geval tot en met 31 december 2016.
<p>Betsy van de Grift nam het roer bij BKK over na het vertrek van Carla Bienemann.</p>
Betsy van de Grift nam het roer bij BKK over na het vertrek van Carla Bienemann.

Betsy van de Grift is als manager jaren in de kinderopvangbranche actief geweest. Na haar vertrek bij Partou Kinderopvang is ze aan de slag gegaan als adviseur, trainer en schreef ze verschillende boeken voor professionals waaronder het boek Kinderkoppie en Hoera, het is een jongen/meisje.

Taal- en interactievaardigheden

Van de Grift nam het roer bij BKK tijdelijk over na het vertrek van Carla Bienemann. Bienemann stapte op bij BKK na de roerige maanden rondom de taal- en interactietrainingen. Het bestuur zou een andere visie hebben op de aanpak en uitwerking van het programma Kwaliteitsimpuls, werd verklaard na haar vertrek. Een tijd daarna werd bekend dat Betsy van de Grift als interim-directeur aan de slag ging bij BKK.

Team BKK

Naast Betsy van de Grift bestaat het team van BKK nu uit Nanne van Doorn (bureaumanager), Renske Groener (beleidsmedewerker Deskresearch), Lisanne Jilink (beleidsmedewerker Onderzoek) en Mascha Boelaars (beleidsmedewerker Communicatie).

Betsy van de Grift schrijft af en toe weblogs voor Kinderopvangtotaal. Lees ze hier >>

Agenda BKK

Het programma Kwaliteitsimpuls: focus, effectiviteit en verbinding is gebaseerd op twee belangrijke agendapunten voor de komende jaren: het versterken van taal- en interactievaardigheden van pedagogisch medewerkers en een kwaliteitsvisie inclusief plan van aanpak voor de kwaliteitsborging. Beide onderdelen zijn nu actueel. Eind april liep de eerste aanvraagtermijn af van de subsidie voor taal- en interactietrainingen. In totaal is er 15 miljoen euro beschikbaar.

Kwaliteitsvisie kinderopvang

De kwaliteitsvisie van BKK werd in het najaar van 2014 gepresenteerd en aangeboden aan minister Asscher van Sociale Zaken. Een Commissie Kwaliteit, met daarin onder andere hoogleraar Kinderopvang Ruben Fukkink en VVE-adviseur Dre van Dongen, kwam tot aanbevelingen om de kwaliteit in de kinderopvang te verhogen en te borgen. Dit zijn bijvoorbeeld permanente educatie van pedagogisch medewerkers en gastouders, de inzet van een coach op de groep en meer ruimte voor niet-groepsgebonden uren.

Hoe kan de kwaliteit van de kinderopvang verbeterd worden en vastgehouden worden? Bekijk hier een samenvatting van de kwaliteitsvisie van BKK. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.