Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beroepscode Kinderopvang wordt herzien: denk jij mee?

De Beroepscode Kinderopvang wordt geactualiseerd. In januari 2023 zal de nieuwe versie beschikbaar zijn. Een werkgroep van vertegenwoordigers van cao-partijen en beroepsvereniging PPINK gaat hier in het najaar mee aan de slag, aldus Kinderopvang werkt!.
Pedagogisch medewerker met kind
Beeld: AdobeStock

De Beroepscode Kinderopvang is een document voor pedagogisch medewerkers om het werk te toetsen: doen we nog de goede dingen en doen we die goed? De waarden en normen in deze beroepscode zijn voor en door pedagogisch medewerkers beschreven. Het is kortgezegd een leidraad en geeft richting aan het handelen. Ook verbindt de beroepscode pedagogisch medewerkers: zij delen de beschreven waarden en normen met elkaar. Op die manier draagt de beroepscode bij aan het versterken van de positie en het bewaken van de kwaliteit van het werk van pedagogisch medewerkers.

Versie 2020

De versie van de Beroepscode Kinderopvang 2020 blijft de basis voor de herziening van nu. FNV Zorg & Welzijn publiceerde in 2020 de oude versie van de Beroepscode Kinderopvang van 2015 opnieuw, maar met een paar kleine tekstuele wijzigingen.

Meedenken over de beroepscode?

Na de zomer zal de werkgroep een oproep doen aan kinderopvangorganisaties en pedagogisch medewerkers om mee te werken aan de nieuwe beroepscode. Vragen die gesteld zullen worden zijn bijvoorbeeld ‘zijn de huidige artikelen nog actueel?’, ‘ontbreken er onderwerpen?’ en ‘hebben we nieuwe voorbeelden bij de verschillende onderwerpen?’.

Hier vind je de huidige versie Beroepscode Kinderopvang uit 2020 >>

In 2023 zal maar liefst 9,5 procent van de kinderen in Nederland in armoede leven. Dat is de verwachting van het Centraal Planbureau (CPB). Dit vergt ook een signaleringsfunctie van professionals >>

Bron: Kinderopvang werkt!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.