Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Belangenorganisatie Overblijven opgericht

Overblijven

Het Instituut voor Ontwikkeling van Schoolkinderopvang (IOS) heeft een belangenorganisatie voor de tussenschoolse opvang in het leven geroepen. Deze komt op voor medewerkers in de tso en gaat zich hard maken voor duidelijke regelgeving en professionalisering.

Wal en schip
De tussenschoolse opvang valt tussen wal en schip vindt het IOS. Aan de ene kant wil de overheid dat overblijfkrachten geschoold worden, aan de andere kant is er geen budget voor scholing beschikbaar en moeten ouders dit zelf financieren. Er zijn in totaal 60.000 medewerkers werkzaam in de tussenschoolse opvang op 600.000 kinderen. Vaak zijn dit ouders, opa’s en oma’s. Het IOS vindt dat er bijna niets tegenover de professionaliseringseis staat.

Lid worden
Tso’s worden uitgenodigd om voor 1 euro per kind per jaar lid te worden van de Belangenorganisatie Overblijven. BOV kan zo een vuist maken naar politiek Den Haag. Lidmaatschap betekent toegang tot een helpdesk en afgeschermde delen op het online magazine van het IOS en korting op scholing. Bedrijven en gemeenten worden gevraagd partner te worden in het project.

Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.